HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE Mali operni spektakli na otvorenom u izvedbi solista Opere

Od ponedjeljka 4. svibnja, HNK u Zagrebu obilazi zagrebačke kvartove i omogućava građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija

 

- Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima - kažu iz HNK.

- No zahvala je to i svim onim vjernim i novim gledateljima koji su, otkada je zagrebački HNK pokrenuo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, pogledali naše izvedbe nevjerojatnih pola milijuna puta.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkog HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

- Dragi sugrađani, pozivamo vas da zapjevate sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa, a slučajne prolaznike molimo neka se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr, kao i na društvenim mrežama Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Program HNK u vašem kvartu

6. svibnja u 20 sati
Travno, Mamutica
plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)
Ivana Lazar, sopran
Ozren Bilušić, bas bariton
Nina Cossetto, klavir

9. svibnja u 20 sati
Martićeva 14 D kod Bookse
Valentina Fijačko Kobić, sopran
Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Helena Borović, klavir

13. svibnja u 20 sati
Vrbani, park kod shopping centra Point
Rudeška cesta 169 A
Ivana Lazar, sopran
Davor Radić, bariton
Vjekoslav Babić, klavir

16. svibnja u 20 sati
Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva
Republike Austrije 20
Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Stjepan Franetović, tenor
Vjekoslav Babić, klavir

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti