FOTO NATJEČAJ Traži se fotografija koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu, koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije

 

Jedan od najvećih globalnih izazova je onečišćenje okoliša plastičnim otpadom.

Kako je objavljeno na morski.hr, da bi se podigla svijest javnosti o ovoj izuzetno važnoj temi, raspisan je foto natječaj u potrazi za fotografijom koja na najbolji način tematizira problem plastičnog otpada, uz poticanje na promišljanje o mogućim rješenjima, dosadašnjem napretku te izazovima i mogućnostima za daljnje djelovanje.

Natječaj je raspisalo Partnerstvo o plastičnom otpadu, koje je osnovano u svibnju 2019. godine na zadnjoj Konferenciji stranaka Baselske konvencije. Svrha Partnerstva je potaknuti poslovni sektor, vlade, akademsku zajednicu te civilno društvo na poboljšanje i promociju okolišu prihvatljivog gospodarenja plastičnim otpadom na globalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, kao i prevenirati i smanjiti nastajanje takvog otpada. Pobjedničke fotografije bit će izložene na sljedećoj Trostrukoj konferenciji stranaka Stockholmske, Baselske i Rotterdamske konvencije koja se održava u Ženevi u Švicarskoj u srpnju 2021. godine. Sve pristigle fotografije ocjenjivat će međunarodno povjerenstvo, uključujući i fotografkinju National Geographica Saru Hylton, pojašnjeno je na morski.hr.

Više o svemu može se pročitati na ovoj poveznici.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti