ŽELJKO BOŽIĆ Nagrađivani pisac i pjesnik objavio epski roman 'Cvjetovi svjetla' u formi e-knjige

Širok opseg radnje, bogati splet humanističkih elemenata i krajnja egzistencijalna pitanja i filozofski problemi koje roman obrađuje čine ga neobičnom pojavom u hrvatskoj književnoj kulturi

 

'Cvjetovi svjetla' epska su pustolovina u četiri dijela na više od 900 stranica. Središnja tema dvojna je narav Čovjeka – njegova gotovo neograničena moć za stvaranje i razaranje. U pogledu sadržaja i razvoja radnje roman donosi 'metafizičku aromu' u klasičan žanr epske fantastike i novo ruho brojnim mitološkim arhetipovima i motivima.

 Širok opseg radnje, bogati splet humanističkih elemenata i krajnja egzistencijalna pitanja i filozofski problemi koje roman obrađuje čine ga neobičnom pojavom u hrvatskoj književnoj kulturi.

Knjiga je dostupna na poznatoj platformi za e-knjige smashwords.com.

O autoru

Željko Božić rođen je 1984. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Piše i objavljuje kratke priče, osvrte, dužu prozu, romane i poeziju. Autor je tečaja kreativnog pisanja objavljenog na engleskom jeziku Creative Writer's Master Kit. Dobitnik je nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za najbolju knjigu pjesama mladoga autora 2017. godine.

Anita Blažinović