FESTIVAL INKLUZIVNE SCENE Predstava 'Okret nazad, naprijed dva' i prezentacija Uhvati film festivala

Cilj Festivala inkluzivne scene je i dalje dosezati nove dimenzije umjetničke izvrsnosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, nastojati osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima

 

Na programu druge večeri Festivala inkluzivne scene, u petak 3. srpnja, na Trgu Riječke rezolucije, održao se nastup plesnog kolektiva Magija s predstavom 'Okret nazad, naprijed dva', a u suradnji s Udrugom Spirit održala se prezentacija Uhvati film festivala, piše portal Moja Rijeka.

U godini u kojoj se obilježava 5. objetnica Festivala inkluzivne scene, plesni kolektiv Magija usmjerava pogled unatrag na kreativna istraživanja, prakse i koreografske produkcije koje su ostvarili. Koriste trenutak kao izvrsnu priliku za pregled svojih dostignuća u vremenu kojem jesmo, da zastanu i razmisle na koji su način određeni procesi tekli, utjecali i oblikovali ih. Kroz prikaz kratkog opusa pokušavaju identificirati vlastite tragove i tragove publike, procjenjujući koliko se razvijaju kroz ono što je bilo i usmjeravaju na ono što treba tek doći.

Tamara Bračun, Anja Bebić, Anika Cetina, Jasnica Desnica, Adrijana Dukić, Isabella Hujić, Kristina Kovačić, Zvonimir Kvesić, Karla Lazović, Sanja Polić, Martina Rukavina, Anita Rumac, Marina Stanger, Eleonora Magdalena Vrdoljak.

Uhvati film je međunarodni festival koji se organizira i odvija u četiri države i slovi za jedan od najoriginalnijih i najkvalitetnijih u regiji. Akteri filmova su osobe s invaliditetom, a godišnje zaprimi po nekoliko stotina filmova iz cijelog svijeta od kojih se na Festu prikaže najboljih 30-ak. Uhvati film je zabavan, edukativan, provokativan i iznenađujuće stvaran. Osim po kinima, Uhvati film gostuje u školama, knjižnicama, fakultetima i drugim mjestima. Predstavljen je u više od 50 gradova u šest država. Ove godine postaje punoljetan sa svojim 18. izdanjem.

Za Hrvatsku je partner Festivala udruga SPIRIT iz Rijeke, a filmovi koje će prezentirati su Speachless (Švicarska), Tempo (Kanada), The complicated dance to the wheels of life (Filipini), Waltz (Indija), Casatalentos (Španjolska), 4 solos in the wind (Rusija).

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti