ROVINJ Izložbom 'Galerija na pučini' gradski je muzej svojim posjetiteljima ponovno širom otvorio vrata

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera otvorenje Muzeja i predstavljanje izložbe nije bilo otvoreno za javnost, već se održalo u manjem krugu posjetitelja

 

Predstavivši novu izložbu 'Galerija na pučini / Galleria in pelago / Gallery at sea', Muzej Grada Rovinja proteklog je tjedna, nakon duže stanke, ponovno otvorio vrata svojim posjetiteljima.

Osim što će moći pogledati novootvorenu izložbu na prvome katu, posjetitelji će se moći prošetati i prizemljem gdje još uvijek traje izložba 'Otisci utisaka / Impressioni impresse'.

Drugi se kat neće koristiti s obzirom na to da su na njemu prošle godine konzervatorsko-restauratorskim istraživanjima pronađeni barokni oslici.

Zbog njihove neizmjerne važnosti uvršteni su u nacionalni program Hrvatskog restauratorskog zavoda, koji će od 7. rujna započeti s njihovim otvaranjem i restauracijom koja će djelomično biti otvorena za javnost.

Zbog pridržavanja epidemioloških mjera otvorenje Muzeja i predstavljanje izložbe nije bilo otvoreno za javnost, već se održalo u manjem krugu, kako ne bi došlo do gužve i nemogućnosti poštivanja preporučenog razmaka.

Muzej će ostati otvoren sve do sredine listopada, kada će se ponovno posvetiti inventarizaciji kao osnovnom preduvjetu zaštite kulturne baštine i temelja budućih razvojnih planova, kako Muzeja, tako i Grada Rovinja. Izložbu je moguće pogledati u radno vrijeme Muzeja, odnosno svakim danom osim ponedjeljka, od 10 do 13 i od 15 do 21 sat.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

 

 

Povezane vijesti