ZAGREB Gluhe violinistice na Zrinjevcu izvele Odu Radosti i Bocellija

Moj životni poziv odnosi se na poduku učenja violine po vlastitoj i posebno osmišljenoj metodi posvećenoj gluhim osobama te osobama s raznim poteškoćama u razvoju, kao i iz spektra autizma, rekla je Renata Novoselec

 

Proteklog vikenda, točnije u subotu, 1. kolovoza 2020., zagrebački Zrinjevac je imao čast na svojoj pozornici ugostiti nadarene glazbenike, s ponešto drugačijom životnom pozadinom.

Naime, radi se o nesvakidašnjem događaju koji je oduševio brojne prolaznike, i to upravo zato jer su koncert izvele gluhe violinistice Ivana Feljan, Đurđica Šakić, Martina Marić i Lemary Vuletić, pod vodstvom Renate Novoselec i Ive Šalamon Reškovac.

- Glazba je univerzalna i pripada svima. Život u tišini nepravedno potiskuje razne emocije kod osoba koje glazbu ne mogu čuti. Moj životni poziv odnosi se na poduku učenja violine po vlastitoj i posebno osmišljenoj metodi posvećenoj gluhim osobama te osobama s raznim poteškoćama u razvoju, kao i iz spektra autizma - rekla je Renata Novoselec, što je objavljeno na tportal.hr.

Kako su izvijestili brojni mediji, koncert je bio dio projekta Violinmusic4all, koji je ideja violinistice Renate Novoselec, a koji predstavlja metodologiju učenja sviranja violine ne samo gluhim, već i osobama te djeci s poteškoćama.

Na pozornici su se violinistima pridružili i članovi grupe Deaf band Dlan, kojeg u umjetničkom i edukacijskom smislu vodi Renata Novoselec.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti