BEBIVITA Napišite poruku svom djetetu i ona će biti trajno sačuvana u Muzeju grada Šibenika

Svaka mama ima neku svoju mudrost života i svaka je od njih neprocjenjiva. Zato je Bebivita odlučila izgraditi vezu između tih poruka i prikupiti ih na jednom mjestu za svu našu djecu i za budućnost

 

Činjenica da mnoge stvari o kojima majke promišljaju kada dobiju dijete, ali i tijekom godina njegova života nikada ne izgovore na glas, kao i svjesnost važnosti pokazivanja takvih poruka djeci, potaknuli su Bebivitu da ih ovjekovječi.

Sve poruke koje majke žele uputiti djeci, mogu napisati na web stranici Bebivite do 30. kolovoza 2020. godine.

Bebivita je već generacijama prijatelj mama i beba, odnosno brend koji brine o osnovama života - prehrani i emotivnoj vezi između majke i djeteta, kao i o rastu i razvoju svakog djeteta.

S obzirom da smatra da treba slaviti taj poseban odnos majke i beba, budući je to umjetnost života, u sklopu svog projekta poziva sve majke da se uključe u akciju 'Umjetnost života' preko linka www.bebivita.hr/blog/novosti/zajedno-stvaramo-umjetnost-zivota-sudjelujte/,  kako bi zajedno s njima kreirale ljepši svijet budućim naraštajima te sudjelovale u stvaranju trajnog spomenika majčine ljubavi prema djetetu.

- Imati dijete je hrabro. Postaviti ga na noge, voljeti, podržavati i osnaživati, učiniti ga spremnim za samostalan život u današnjem svijetu, to je umjetnost - umjetnost života – konstatiraju iz Bebivite.

Uglavnom, ovom akcijom žele potaknuti na aktivnost, budući će prikupljene roditeljske poruke, citati i mudrosti biti korištene kao vrelo inspiracije za izradu skulpture pod nazivom 'Umjetnost života', koju će izraditi etablirani hrvatski umjetnik - akademski kipar Denis Krašković, poznat kao autor više javnih skulptura, od kojih je najpoznatija 'Kit' na jezeru Jarun u Zagrebu, dok njegove skulpture krase i okoliš Arena centra u Zagrebu.

- Pojednostavljenim formama njegovi radovi postavljeni na javnim površinama postaju dječji rekviziti za igru. Na jednostavan, dopadljiv i djeci razumljiv način on prezentira umjetnost te smo ga iz tog razloga izabrali za kreatora koji će, inspiriran majčinskim porukama, omogućiti stvaranje djela koje će prezentirati sve poruke koje majke pošalju svojoj djeci – objašnjavaju iz Bebivite.

Naglašavaju da je ovo prvi puta da svatko od nas može sudjelovati u izgradnji umjetničkog djela i da prvi puta imamo priliku svojem djetetu stvoriti trajnu uspomenu kroz umjetničko djelo.

- Mnoge stvari o kojima majke razmišljaju kada dobiju dijete, ali i tijekom prvih godina njegova života, nikada ne izgovore na glas. Želje, nadanja, strahovi, tiha sanjarenja, ostanu tako zauvijek skriveni u vama. Ponekad niste ni svjesne da svaka lijepa riječ, koju uputite svojem djetetu, formira u njemu stabilnost, osjećaj pripadnosti, sigurnosti i ljubavi i baš zato, baš ovim projektom, želja nam je potaknuti vas da napišete svoje izrečene i neizrečene misli i poruke koje želite uputiti svojem djetetu, a koje će vaše dijete pročitati možda već sutra, a možda tek za 5, 10 ili više godina i tako primiti trajnu uspomenu svoje majke – pojašnjavaju iz Bebivite.

Bebivita će skulpturu inspiriranu vašim porukama donirati Muzeju grada Šibenika, gradu koji je već 60 godina mjesto održavanja Međunarodnog festivala djeteta, gdje će skulptura postati dio stalnog postava Muzeja. U sklopu postava će biti izložene i vaše poruke te će se tako na jedinstven način spojiti umjetnost i život.

Poruke će biti sažete i u virtualnom svijetu i uvijek će im se moći pristupiti online te pokazati svojim mališanima.

- Svaka mama ima neku svoju mudrost života i svaka je od njih neprocjenjiva. Zato je Bebivita odlučila izgraditi vezu između tih poruka i prikupiti ih na jednom mjestu za svu našu djecu i za budućnost. Bebivita razumije važnost građenja. Svakoga dana kvalitetna hrana djetetu daje sve što im treba da narastu zdravi i snažni, a vaša ljubav i mudrost daju im sve što je potrebno da budu posebni. Poruka koja vam prva padne na pamet, zasigurno je najiskrenija i najbolja… Iz srca nam šaljite svoje najiskrenije poruke, mudrosti i želje, za koje biste voljeli da vaše dijete vode kroz život, a mi ćemo se potruditi da ih pretvorimo u umjetničku formu koja će simbolizirati svu ljepotu roditeljstva i osjećaja koje ono donosi. Vaša ljubav stvorila je život, a vaša mudrost stvorit će umjetnost! – poručuju iz Bebivite.

Svako je dijete posebno i zaslužuje poruku koja će mu pokazati da je svijetla budućnost pred njime. Na ovaj način pruža mu se prilika da će kada god poželi moći vidjeti jedinstvenu, inspirativnu poruku koju je njegova majka posvetila baš njemu.

Kako se nikada ne zna što nas u životu još čeka, ovo je odlična ideja da se sačuvaju uspomene na najmilije u životu, kao što su majke.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti