"Halimin put" najbolji strani film na Raindance filmskom festivalu

Raindance filmski festival je najveći festival nezavisnog filma u Europi. Ove je godine za sudjelovanje na festivalu bilo prijavljeno preko 6000 dugometražnih filmova. U službenom programu je prikazano 100 dugometražnih i 150 kratkometražnih fimova

Film Arsena Antona Ostojića "Halimin put" nagrađen je prestižnom Nagradom za najbolji strani film na 21. Raindance filmskom festivalu, koji se od 25. rujna do 6. listopada održavao u Londonu.
U programu festivala sudjelovali su i hrvatski igrani filmovi "Sonja i bik" Vlatke Vorkapić, "Svećenikova djeca" Vinka Brešana te dokumentarni film "Gangster te voli" Nebojše Slijepčevića.

Raindance filmski festival je najveći festival nezavisnog filma u Europi. Ove je godine za sudjelovanje na festivalu bilo prijavljeno preko 6000 dugometražnih filmova. U službenom programu je prikazano 100 dugometražnih i 150 kratkometražnih fimova.

Zanimljivo je da je jedan od članova žirija bio i Julian Assange (WikiLeaks).

"Halimin put" nastao u produkciji Arkadene Zagreb, Studija Arkadena iz Ljubljane i FIST Produkcije iz Sarajeva te scenariste Feđe Isovića dobio je do sada čak 22 nagrade, od kojih 17 međunarodnih, rekao je Hini redatelj Ostojić.

Hina