DOBRA VIJEST Grad Rijeka postao kandidat za Europski grad sporta 2022. godine

Titula je prije svega međunarodno prestižna, a koliko je lokalno poticajna ovisi o projektima kojima gradovi stimuliraju razvoj sporta, poruka je Riječkog sportskog saveza

 

Iako je vijest objavljena još krajem srpnja ove godine, ovim putem podsjećamo da je Grad Rijeka postao kandidat za Europski grad sporta 2022. godine, čime se vrlo ponosimo.

- Kandidatura je izraz želje da se naš grad još više promovira sa svojim vrijednostima, a u petak 24. srpnja 2020. godine je definitivno odlučeno da će to biti kroz sport! Naš grad će posredstvom Riječkog sportskog saveza uložiti maksimalne napore u narednom periodu kako bismo ispunili zahtjevne kriterije za dobivanje ove prestižne titule. Nama kao Riječkom sportskom savezu prvenstveno je cilj pokazati i dokazati da je sport vrlo važan segment u našem gradu te da kroz sve tražene aktivnosti i kriterije sport u našem gradu bude prepoznatljiv prema kvaliteti, sportskoj infrastrukturi i popularnosti. Definitivno je da sport ima veliku priliku dobiti zasluženu poziciju u našem gradu kao i našem društvu – objavljeno je na web stranici rss.hr.

Pojašnjeno je da ACES Europe titule dodjeljuje prema načelima odgovornosti i etike, poboljšanja kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice, što god to značilo. Jasno da ulaganja ovise o financijskim mogućnostima gradova ili regija, primjerice, grad Torino je 2015. godine organizirao tisuću događaja, francuska regija Logron ukupno je prihodovala 44,5 mil. eura nakon ulaganja 2014. godine.

- Titula je prije svega međunarodno prestižna, a koliko je lokalno poticajna ovisi o projektima kojima gradovi stimuliraju razvoj sporta – poruka je Riječkog sportskog saveza.

 

Autor: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti