BESPLATNI KONCERT Filip Pavić Quartet otvara Jazz Point Novi Zagreb

Mladi jazzist Filip Pavić ovih dana prekida stagnaciju glazbenih događanja u Novom Zagrebu, budući da će u petak, 18. rujna 2020., na terasi Centra za kulturu Novi Zagreb održati besplatni koncert sa svojim Quartetom, s kojim predstavlja album Terra Incognita

 

Koncert će se održati prema propisanim i osiguranim epidemiološkim mjerama i uvjetima.

Kako je pojašnjeno na zagreb.hr, Filip je dvostruki dobitnik nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, 2019. godine za Mladu nadu jazz glazbe te 2020. za najboljeg jazz gitarista. U listopadu 2019. godine, Croatia Records objavila je njegov prvijenac Terra Incognita s posebnim gostom Matijom Dedićem, koji je ujedinio publiku i kritiku svojom izvrsnošću, a kao takav je uvršten i na top liste najboljih albuma godine.

- Terra Incognita prvi je samostalni album jazz gitarista i skladatelja Filipa Pavića, a sadrži osam autorskih kompozicija te obradu pjesme 'Jutros mi je ruža procvjetala' za solo akustičnu gitaru. Pavića odlikuje moderan pristup jazz glazbi, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, s naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše: pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegovu glazbu - pojašnjeno je.

Album Terra Incognita snimljen je u studiju Štala Recordings u Sloveniji, pod producentskom palicom Roka Lopatiča, a dizajn i grafičko oblikovanje omota potpisuju Denis Butorac i Stanislav Kostić.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti