FESTIVAL U RIJECI Tribina o etici u znanosti i visokom obrazovanju

Osamnaesti po redu Festival znanosti Rijeka održava se od 12. do 17. listopada, a najveći dio programa odvijat će se, sukladno epidemiološkoj situaciji, u virtualnom svijetu, odnosno na službenoj stranici festivala

 

Tribinom naziva 'Sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju: od obećavajućih polazišta do dirigirane marginalizacije' jučer je u Rijeci započelo novo izdanje Festivala znanosti.

Gost tribine bio je Dražen Hoffman iz Gonga koji je online posjetiteljima približio problematiku etičkih standarda u znanosti i visokom obrazovanju te dao uvid o stanju u Hrvatskoj na tu temu.

Naime, iako se kao temelj za razvoj ovog prijeko potrebnog sustava nametnula nužnost postojanja središnjeg koordinacijskog tijela te uspostavljanja minimalnih normi za postupanje u slučaju etičkih i reputacijskih rizika, sustav etike u znanosti i visokom obrazovanju među znanstvenim organizacijama u Hrvatskoj nije zaživio.

Ovogodišnje izdanje Festivala znanosti Rijeka održava se na temu Kultura znanosti, a sve informacije o programu dostupne su na službenoj web stranici (festivalznanosti.uniri.hr).

Festival organizira Udruga Zlatni rez Rijeka, uz glavnog suorganizatora Sveučilište u Rijeci te brojne druge, a odvija se pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Autorica: Olja Mataija

 

Povezane vijesti