BELGIJA Filmu 'Dnevnik Diane Budisavljević' glavna nagrada na međunarodnom Festivalu povijesnog filma

Festival povijesnog filma Waterloo održao se osmu godinu zaredom pod sloganom 'Povijest nikad ne završava. Baš kao ni filmska umjetnost'

Dnevnik Diane Budisavljević

 

Igrano-dokumentarni film 'Dnevnik Diane Budisavljević' redateljice Dane Budisavljević osvojio je glavnu nagradu za najbolji film na međunarodnom Festivalu povijesnog filma koji se prošli tjedan održao u belgijskome gradu Waterloou, priopćili su u ponedjeljak producenti, o čemu je objavljeno na hrvatski-glasnik.com.

Kako je nadalje pojašnjeno, odluku o nagradi jednoglasno je donio sedmeročlani žiri kojim je predsjedao glumac i redatelj Patrick Ridremont, koji je istaknuo na svečanoj dodjeli da je riječ o filmu koji ih je sve odreda potresao, dodavši da je 'Dnevnik Diane Budisavljević' očaravajuć i važan film s iznimnim glumačkim ostvarenjem glavne glumice Alme Price.

Festival povijesnog filma Waterloo održao se osmu godinu zaredom pod sloganom 'Povijest nikad ne završava. Baš kao ni filmska umjetnost', ove godine pod strogim epidemiološkim mjerama, no ipak uživo i pred publikom u kinu Wellington te na povijesnim lokacijama grada poznatog po posljednjoj Napoleonovoj bitki, dodano je u priopćenju.

Ujedno je objašnjeno da je 'Dnevnik Diane Budisavljević' premijeru imao 2019. na Pulskom filmskom festivalu, a nakon uspješnog prikazivanja u kinima i na televizijama zemalja regije, trenutačno je dostupan za gledanje u cijelom svijetu putem online platformi Kino Europa Online, Cinneseum, Svevid te na HBO Adria. Ovo značajno priznanje 19. je u nizu nagrada koje su dodijeljene filmu i ekipi.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica Klaudija Klanjčić

Fotografija: hrvatski-glasnik.com/N1

 

Povezane vijesti