CENTAR ZA KULTURU TREŠNJEVKA Drugi UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom

Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne Vjeverice),  radionicu permakulture iz udruge Zeleni klik!, te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvoriti tisuću želja za bolje sutra

Upset Art, Trešnjevka, Festival

 

Drugi 'UPSET ART festival umjetnosti i inkluzije osoba s invaliditetom' održat će se u subotu, 21. studenog 2020. godine, u Centru za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) – naravno, u teškim uvjetima COVID-19 krize. Zbog toga će se program održati u sažetom obliku (od 15 do 18h), a dio programa će biti održan virtualno i dostupan široj javnosti na internetskoj stranici i društvenim medijima CeKaTe-a.

Sukladno vremenima, festival smo posvetili krizi koronavirusa – ali s naglaskom na pozitivan stav te s željom da i u ovim izvanrednim uvjetima nastavimo misiju koju prati svaki UPSET ART festival: promovirati, poticati i razvijati umjetnost i inkluziju osoba s invaliditetom. Što postižemo prvenstveno kroz organizaciju inkluzivnog umjetničkog, kulturnog i obrazovnog programa u kojem sudjeluju osobe s invaliditetom, profesionalci i amateri koji rade s osobama s invaliditetom, te svi ostali profesionalni ili amaterski umjetnici koji su zainteresirani prezentirati svoj rad javnosti.

Ovogodišnji festival uključuje kreativne radionice aromaterapije iz Udruge za podršku osobama s intelektualnom oštećenjima Grada Zagreba (popularne 'Vjeverice'),  radionicu permakulture iz udruge Zeleni klik!, te radionicu Ivane Gucek kojom ćemo stvoriti tisuću želja za bolje sutra.

Uz program radionica, prezentirati ćemo javnosti virtualnu izložbu fotografija Udruge invalida rada Zagreba, prezentirati Erasmus+ projekte CeKaTe-a posvećene inkluziji i neformalnom obrazovanju, a festival će zatvoriti Damir Vogrinec – Vogra solo gitarističkim koncertom.

Kako bi omogućili publici da vidi nastup tijekom krize koronavirusa, nastup će biti prenesen uživo na YouTube kanalu Damira Vogrineca – Vogre (www.youtube.com/channel/UCAJ0kR3qVcl6VUIFxLCqKkg), na Facebook stranici festivala, a više o programu, sudionicima i redosljedu događanja možete doznati na cekate.hr.

Stoga će svi zainteresirani moći posjetiti festival u prostorijama CeKaTe, zabaviti se i steći nove vještine na kreativnim radionicama, odnosno, poslušati izvrstan koncert – a u dijelu programa će moći sudjelovati i virtualno – putem linkova objavljenih na web stranici i FB stranici festivala.

Festival se održava uz podršku Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, te uz pokroviteljstvo Hrvatskog društva skladatelja.

Svi su dobrodošli i sudjelovanje je potpuno besplatno.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti