REDATELJ IVAN IKIĆ Film 'Oaza' najbolji je dugometražni film 18. Zagreb Film Festivala

Ovaj film portretira ljude koji su čitavog života izolirani i kojima svijet rijetko kad daje priliku da se osjete najboljim u nečemu. Riječ je o ostvarenju koje nadilazi kategoriju najboljeg filma i granice najboljih glumaca

Film Oaza

 

Nakon osam uzbudljivih dana ispunjenih filmom i online maratona tijekom kojeg je prikazano oko 100 ostvarenja u nekoliko programa i uz odaziv publike iznad svih očekivanja, u nedjelju su proglašeni pobjednici ovogodišnjeg, po mnogočemu drugačijeg izdanja Zagreb Film Festivala.

Nagradu Zlatna kolica za najbolji dugometražni film i novčani iznos od 4000 eura žiri je dodijelio filmu 'Oaza' redatelja Ivana Ikića, koprodukciji Srbije, Nizozemske, Slovenije, BiH i Francuske.

- Ovaj film portretira ljude koji su čitavog života izolirani i kojima svijet rijetko kad daje priliku da se osjete najboljim u nečemu. Riječ je o ostvarenju koje nadilazi kategoriju najboljeg filma i granice najboljih glumaca, a kroz sam postupak pruža ruku onima kojima je to najpotrebnije, dajući im priliku ne samo da postanu izvanredni glumci nego i da se izraze i pokažu da je za ljubav potrebno malo i da su oni za to sposobni. Nagrada Zlatna kolica ide redatelju i njegovu timu koji su uspjeli ne iznevjeriti povjerenje koje su stekli da baš oni budu ti koji će svijetu prenijeti vapaj onih koje nitko ne želi čuti - obrazložio je žiri svoju odluku.

Božica Ravlić

 

Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti