IN MEMORIAM Glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac bio je veliki prijatelj osoba s invaliditetom

Jedne je godine Kićo bio glavna zvijezda na pozornici KD Vatroslav Lisinski, na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te Ustanove URIHO

Kićo Slabinac

 

Vijest o smrti velikog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca (76) silno je rastužila njegove brojne poklonike i prijatelje.

Tek da podsjetimo, Kićo je umro u petak ujutro u KBC-u Zagrebu, na kojem se liječio od kolovoza, potvrđeno je iz te bolnice.

Kićo je vodio karijeru rokera, šlageriste i slavonskog bećara, čije su se dionice nerijetko i preklapale.

Rođen je u Osijeku, ondje je završio osnovnu i srednju školu, a polazio je i glazbenu školu. Sa svojim prijateljima osnovao je rock-sastav Tornado, zatim Kon Tiki, te 1964. popularne Dinamite.

Nakon odsluženje vojnog roka Dinamiti se raspadaju, a Kićo seli u Zagreb i započinje solo karijeru.

Na festivalu u Opatiji 1970. pobijedio je s pjesmom ‘Više nećeš biti moja’, nakon čega je, ocjenjuje se, postao jedan od popularnijih pjevača na području bivše Jugoslavije. Široka publika je upamtila po pjesmama ‘Tri slatke riječi’, ‘Pokloni mi jedan dan’, ‘Zbog jedne divne crne žene’ i drugih.

Tijekom karijere surađivao sa Zdenkom Runjićem, Dragom Britvićem, Đorđe Novkovićem i Arsenom Dedićem.

Bio je jedan mandat saborski zastupnik HDZ-a Zastupničkom doma od 1995. i član njegova Odbora za ljudska prava i prava etničkih i nacionalnih zajednica ili manjina.

Široj javnosti to možda i nije poznato, no Kićo je bio veliki prijatelj osoba s invaliditetom te se redovito odazivao na humanitarne akcije koje su vodile boljitku Osi populcije. Jedne je godine bio i glavna zvijezda na pozornici KD Vatroslav Lisinski, na obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te Ustanove URIHO.

Kićo je primljen u bolnici početkom kolovoza, gdje su mu ugrađene premosnice, ali se oporavak zakomplicirao i doveo do najtežeg ishoda.

Autor: In Portal  / Hina