IN MEMORIAM, MUSTAFA NADAREVIĆ Zbogom legendo

Publika će ga pamtiti posebno po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' koja je snimana od 2007. do 2016. godine

Mustafa Nadarević

 

Nakon duge i teške bolesti u 78. godini umro je je glumac Mustafa Nadarević, potvrđeno je u nedjelju medijima iz kruga obitelji.

Rođen je u Banja Luci 1943., a glumu je diplomirao 1967. na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti.

Karijeru je počeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a od 1969. do odlaska u mirovinu 2011. glumio je u zagrebačkom HNK.

Glumio je i u Dramskome kazalištu Gavella, Kerempuhu, riječkom i splitskom HNK-u te na Dubrovačkim ljetnim igrama i na Splitskom ljetu.

Prve velike uloge dobio je u domaćim kazališnim komadima - Bogdana u Hvarkinji, Pometa u Dundi Maroju, Miletića u Ostavci, Leonea u Gospodi Glembajevima, ali i na stranom repertoaru (Lorenzacco u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda).

Publika će ga pamtiti i po brojnim ulogama u televizijskim filmovima i serijama. Posebno je zapažena ona ujaka u filmu Emira Kusturice 'Otac na službenom putu'. Ostat će zapamćen i po ulogama u filmovima 'Miris dunja', 'Već viđeno', 'Glembajevi', 'Praznik u Sarajevu', 'Gluvi barut' kao i ulozi Duje u 'Velom mistu' i drugima.

Publika će ga pamtiti posebno po ulozi Izeta Fazlinovića u seriji 'Lud, zbunjen, normalan' koja je snimana od 2007. do 2016. godine.

Za svoj je rad dobio niz nagrada i priznanja, a među njima i nagradu 'Vladimir Nazor' za životno djelo za 2016.

Autor: Hina

 

Povezane vijesti