RIJEKA Multimedijalna inkluzivna predstava 'Druga koža, treće žene'

'Druga koža, treće žene' koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburg) i šest izvođačica

Predstava 'Druga koža, treće žene'

 

U petak, 15. siječnja, u HKD-u na Sušaku (Strossmayerova 1, Rijeka) u 19 sati, u sklopu programa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, održat će se premijerna izvedba multimedijalne inkluzivne predstave 'Druga koža, treće žene'.
Predstava je umjetnička i produkcijska suradnja Plesne grupe Magija iz Rijeke, Divert inkluzivnog plesnog kolektiva iz Zagreba te splitske Kolaborativne izvedbene platforme – KIP.

'Druga koža, treće žene' koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburg) i šest izvođačica.
Autorsko ishodište izvorno je smišljeno kao identitetski i iskustveni dijalog s marginaliziranim ženskim izvedbenim žanrovima prve polovice 20. stoljeća, poput cirkuskog side-showa ili burleske. Kako je nepredvidivost procesa stvaranja predstave uzrokovana pandemijom i ostalim nevoljama 2020. preusmjerila većinu autorskih intencija ta prvobitna tema nenametljivo se smjestila u finalnu okosnicu predstave, a to je energetsko, poetsko, plesačko, iskustveno zrcaljenje i ispreplitanje izvođača.

Predstava je nastajala u brojnim riječkim i splitskim dvoranama, u sobama i kuhinjama, u tjelesnim i virtualnim prostorima, a izvedbe predstave “Druga koža, treće žene” postaju zaštitna opna za sve te prisvojene i isplesane prostore, a onda i stvarne, imaginarne i raspršene identitete i pojavnosti.

Cijena pojedinačne ulaznice za predstavu je 40 kuna. Umirovljenici, članovi UPUH-a, učenici plesnih škola i grupe (+10) plaćaju 30 kuna po ulaznici, a za osobe s invaliditetom i njihovu pratnju ulaz je besplatan.

Ulaznice je moguće kupiti putem web stranice mojekarte.hr ili sat vremena prije izvedbe na blagajni HKD-a na Sušaku.

Događanje se organizira uz poštivanje svih važećih mjera i preporuka za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Autorica: Lena Stojiljković

 

Povezane vijesti