DARUVAR Ždralice pokrenule projekt za dugotrajno nezaposlene žene i osobe s invaliditetom

Provest ćemo osposobljavanje ciljane skupine od 12 članica i članova udruge Ždralice i udruge osoba s invaliditetom. Proći će verificirani tečaj osposobljavanja za krojača/icu, tečaj modnog dizajna, te set radionica za osnaživanje na tržištu rada, kažu iz udruge Ždralice

Prizor s predstavljanja projekta.

 

Nedavno je održana početna konferencija projekta 'Ždralice pokreću', kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Na konferenciji su pozdravne riječi okupljenima uputili gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček, ravnateljica Razvojne agencije Daruvar Danica Cetin Pajer, izvršni direktor udruge osoba s invaliditetom Daruvar Davor Marić, te predsjednica udruge Ždralice Daruvar Suzana Lipovac.

- Projekt 'Ždralice pokreću', u skladu s misijom Ždralica od našeg samog osnivanja, rješava probleme marginaliziranih i socijalno osjetljivih skupina, naročito dugotrajno nezaposlenih žena i osoba s invaliditetom.

Provest ćemo osposobljavanje ciljane skupine od 12 članica i članova udruge Ždralice i udruge osoba s invaliditetom: proći će verificirani tečaj osposobljavanja za krojača/icu, tečaj modnog dizajna, te set radionica za osnaživanje na tržištu rada. Iznimno nam je drago da ćemo i zaposliti sedam članova te ciljane skupine na radnom mjestu krojača/ice u udruzi Ždralice i na taj način postići poslovanje po principima društvenog poduzetništva. Osim sedam krojačica, kroz projekt su zaposlene voditeljica projekta Magdalena Lipovac i asistentica za financije Ivana Duzbaba - kazali su iz udruge.

Nakon sedam dugih godina volonterskog rada i održavanja brojnih projekata i manifestacija, osobito su u udruzi, ponosni što imaju priliku proširiti i transformirati svoje društveno poslovanje i ponuditi prilike osposobljavanja i zapošljavanja svojim članicama i članicama partnera udruge osoba s invaliditetom Daruvar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.040.277,74 kune, od čega je 15 posto osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85 posto iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti