POGLEDAJTE BESPLATNO Ovu nedjelju provedite uz nagrađivani film posvećen osobama s Down sindromom

Film je portret dviju sestara, Mije i Eve, koji je nastajao kroz deset godina. Mia je vesela, otvorena, ima Down sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva je kamerom bilježila druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos, nadići međusobne razlike i zbližiti se sa sestrom

Lijepo mi je s tobom, znaš - Film

 

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, koji se simbolično obilježava 21. ožujka svake godine, Svjetski savez mladih Hrvatska organizira online projekciju filma 'Lijepo mi je s tobom, znaš' autorice Eve Kraljević. Održat će se 21. ožujka, a cilj joj je, kažu organizatori, podizanje svijesti o osobama s Down sindromom i njihovoj ulozi u društvu.

Film 'Lijepo mi je s tobom, znaš' je portret dviju sestara, Mije i Eve, koji je nastajao kroz deset godina. Mia je vesela, otvorena, ima Down sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva je kamerom bilježila druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos, nadići međusobne razlike i zbližiti se sa sestrom.

Pridružite se online projekciji filma 'Lijepo mi je s tobom, znaš' i sudjelujte u raspravi o filmu u nedjelju navečer te tako zajedno s organiztorima obilježite Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Film je nagrađivan na ZagrebDox 2015. godine HT nagradom publike, na Sarajevo Film Festivalu 2015. godine nagradom EDN Talent Grant te na Liburnia Film Festivalu 2015. godine nagradom publike.

- Povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom potičemo sve da iskustvo ljudskog dostojanstva žive u svakodnevnom životu, potiču solidarnost i jednake prilike za sve ljude  bez obzira na njihove moguće fizičke i psihičke različitosti.

Film će biti dostupan za besplatno gledanje putem Vimeo platforme tijekom nedjelje 21. ožujka 2021. godine, no predlažemo gledanje filma s početkom u 20 sati. Razgovor s autoricom filma, Evom Kraljević, održat će se nakon projekcija filma, odnosno u 21 sat putem aplikacije Zoom. Odgovarajući na različita pitanja Eva Kraljević će otkriti detalje u vezi s idejom filma kao i njegovim nastankom, poručili su iz Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Kako biste prisustvovali razgovoru s autoricom filma organizatori mole da se prijavite putem prijavnog obrasca na ovom linku.

Pristupne podatke za sudjelovanje u Zoom razgovoru s autoricom filma dobit ćete nakon prijave putem prijavnog obrasca.

Eva Kraljević je diplomirala filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a kao snimateljica je radila na desetak kratkih, deset srednjometražnih i dugometražnih dokumentaraca, TV drama i reportaža, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Godine 2009. osvojila je nagradu za kameru na bienalnom filmskom festivalu FRKA (ADU) s filmom Danijel.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti putem društvenih mreža na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska, na Instagram profilu @wyacroatia ili na adresu e-pošte croatia@wya.net.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti