ZRINJEVAC Koncert Zagrebačkih solista u povodu prvog dana proljeća

Zagrebački solisti su izveli ukupno pet skladbi posvećenih ovom godišnjem dobu koji simbolizira ponovno buđenje, a glazbena manifestacija otvorena je skladbom A. Vivaldija 'Proljeće'

Gledatelji na Zrinjevcu.

 

U Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu u nedjelju, 21. ožujka 2021., održan je koncert Zagrebačkih solista, koji se održava u povodu prvog dana proljeća.

Kako je objavljeno na zagreb.hr, solisti su izveli ukupno pet skladbi posvećenih ovom godišnjem dobu koji simbolizira ponovno buđenje, a glazbena manifestacija otvorena je skladbom A. Vivaldija 'Proljeće'.

- Iako nas je ova pandemija donekle onesposobila u uobičajenom uživanju u kulturnim događanjima, s dolaskom proljeća moći ćemo uživati na otvorenom, a čarobni zvuci najpoznatijih djela klasične glazbe obogatili su naš Zrinjevac i Glazbeni paviljon -  istaknula je zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, ujedno zahvalivši Turističkoj zajednici Grada Zagreba na organizaciji ovog događaja.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld istaknula je kako je ovaj prekrasan koncert unio jedan poseban ugođaj među prisutne na ovom poznatom gradskom okupljalištu.

- Ovo je još jedan dokaz kako je glavni grad Hrvatske centar kulture i omiljena destinacija, kako među domaćom publikom, tako i svim stranim posjetiteljima, a zagrebački solisti najbolji ambasadori kulturnog turizma - rekla je Bienenfeld.

Izvor: Grad Zagreb

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti