SALON GALIĆ Izložba u povodu Svjetskog dana Roma ‘Kad odrastem bit ću bogatašica’

U povodu Svjetskog dana Roma, u Salonu Galić u Marmontovoj ulici u Splitu u utorak će biti otvorena audio-vizualna izložba ‘Kad odrastem bit ću bogatašica’, autorica Barbare Matejčić i Ane Opalić

Salon Galić

 

Kako se navodi u izložbenoj knjižici, izložba obuhvaća izbor fotografija Ane Opalić koje bilježe unutrašnjost romskih kuća, te svjedoče o stambenim uvjetima romske djece. Fotografije prate audio zapisi novinarke Barbare Matejčić koja je razgovarala s djecom iz romskih naselja, a koji su joj govorili o svojim željama, ciljevima i školskom iskustvu.

Barbara Matejčić je napisala da se tom izložbom zaustavljamo u prostorima u kojima žive djeca koja maštaju o budućnosti.

- Kako bi u takvim okolnostima ostvarili svoje želje koje su iste kao i želje bilo koje druge djece, potrebno je da budu nadprosječno ustrajni, marljivi i nepokolebljivi. Mnogi od njih u tome neće uspjeti. Nejednakost u kojoj odrastaju je nedostatak stvarne slobode da ostvaruju svoje snove - zaključuje na kraju Matejčić.

Svjetski Dan Roma obilježava se 8. travnja, a izložbu, koja će ostati otvorena do 23. travnja, organizira Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split.

 

Hina

 

Povezane vijesti