UDRUGA SMIJEŠAK ZA SVE Pokreće se knjižnica u kontejnerskom naselju u Petrinji

Udruga 'Smiješak za sve' je prije pandemije koronavirusa imala projekt 'Laku noć, pričoljupci' u kojem su tete i stričeki pričalice svake večeri posjećivali dječje bolničke odjele i pričama odvodili mališane i njihove roditelje na sat vremena izvan bolničke realnosti

Udruga 'Smiješak za sve'

 

Iz udruge 'Smiješak za sve' izvijestili su u ponedjeljak kako u kontejnerskom naselju u Petrinji pokreću knjižnicu u kojoj će njihovi volonteri organizirati radionice i pomagati školskoj djeci s lektirama i zadaćama.

Tako će kontejnersko naselje u Petrinji, uz ljekarnu, ambulantu opće prakse i prostor Crvenog križa, dobiti i knjižnicu u kojoj se neće isključivo posuđivati knjige, priopćili su iz udruge.

- Naši volonteri svakodnevno će biti prisutni u kontejnerskom naselju. Organizirat ćemo radionice, pomagati školskoj djeci s lektirama i zadaćama te nastojati podići kvalitetu života u naselju - rekla je predsjednica udruge 'Smiješak za sve' Marijana Jergović.

Krov nad glavom je samo dio rješenja, naglasila je i dodala kako treba uvijek misliti na budućnost i omogućiti najranjivijim skupinama nesmetan razvoj i podršku da što je moguće bezbolnije prođu kroz emocionalno teško razdoblje.

Jergović je odmah nakon potresa unutar udruge pokrenula inicijativu prikupljanja financijskih sredstava za realizaciju knjižnice pa su tako volonteri i prijatelji udruge dosad donirali oko 40 tisuća kuna za kontejner u kojem će se smjestiti knjižnica.

Udruga 'Smiješak za sve' je prije pandemije koronavirusa imala projekt 'Laku noć, pričoljupci' u kojem su tete i stričeki pričalice svake večeri posjećivali dječje bolničke odjele i pričama odvodili mališane i njihove roditelje na sat vremena izvan bolničke realnosti. Kroz projekt 'Danas sam tu! Za tebe!' volonteri su odlazili u Centar za rehabilitaciju Stančić gdje su štićenicima uljepšavali dan šetnjom, pjesmom i razgovorom.

- Pozitivno okruženje čini razliku i utječe na ljudske živote, pogotovo na one koji tek počinju. Želimo s vremenom educirati lokalne tete i stričeke pričalice kako bi projekt bio održiv i bez naših volontera iz Zagreba, a nadamo se i ostvarenju suradnje s knjižnicom u Petrinji - rekla je Jergović.

Udruga je za Uskrs podijelila 120 paketa kolača koje su ispekli volonteri te njima ugodno iznenadili stanovnike Strašnika, Novog Sela Glinskog, Majskih poljana i štićenike Doma za starije osobe u Glini. Isto planiraju ponoviti i za pravoslavni Uskrs.

 

Hina

 

Povezane vijesti