NOĆ KNJIGE KOD ZAGORKE Predavanje Nede Novosel pod nazivom 'Neraskidiva veza Zagorke i publike'

Stavljajući naglasak na okolnosti čitanja i emocije oko autorice i njezinih romana, ovo izlaganje će preispitati ljekovitost Zagorke i njezina štiva/rada u društvenom i individualnom smislu

Zagorkina djela, ilustracija.

 

Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke pridružuje će se Noći knjige 2021. predavanjem Nede Novosel 'Neraskidiva veza Zagorke i publike' koje će se održati u petak, 23. travnja 2021. s početkom u 19 sati putem Zoom platforme. Predavanje je dio Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.

Ukoliko smo svjesni oduševljenja i brojnosti Zagorkine publike za vrijeme njezina života, utoliko nam se nameće pitanje o emocijama koje suvremena publika gaji prema Zagorki i njezinu radu. Na platformi internetskog foruma s adresom forum.hr unutar teme književnosti od 2006. do 2017/2018. bila je aktivna podforumska tema Marije Jurić Zagorke čija su tematska područja bila predmet istraživanja predavačice. Predmetom analize bile su sve rasprave i razgovori, komentari i to gotovo isključivo čitateljica, čitatelja/obožavateljica i obožavatelja Zagorkinih djela, a tako i Zagorke. Iz analizirane građe proizašli su odgovori na pitanja kada i kako se čita Zagorka, koja su omiljena djela i likovi, s kojim se emotikonima i emocijama pristupa temi Zagorke. Stavljajući naglasak na okolnosti čitanja i emocije oko autorice i njezinih romana, ovo izlaganje će preispitati ljekovitost Zagorke i njezina štiva/rada u društvenom i individualnom smislu.

Prijave na predavanje zaprimaju se na email zagorka@zenstud.hr nakon čega se prijavljenima šalje Zoom poveznica na predavanje.

Program podupire Gradski ured za kulturu Grada Zagreba.

 

In Portal

 

Povezane vijesti