UOČI NOĆI KNJIGE 2021. Online promocija nove slikovnice 'Vege Mucko Bucko'

Recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat je napisala da posebno prijateljstvo mlade uspješne spisateljice i Mucka Bucka traje u dobru i zlu, jer 'Vege Mucko Bucko' je nova priča, s novim anegdotama

Vege Bucko, ilustracija

 

Uoči Noći knjige 2021., koja će održati u petak 23. travnja, u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja), Knjižnica i čitaonica Halubajska Zora u suradnji s Udrugom za kulturu 'Ča?' i spisateljicom Tatjanom Udović održat će online promociju nove slikovnice 'Vege Mucko Bucko',  najavila je Udruga za kulturu 'Ča?' sa sjedištem na adresi Marinići 94a, 51216 Viškovo.

Zbog epidemiološke situacije, iskoristit će se online kanali i društvene mreže te će predstavljanje slikovnice 'Vege Mucko Bucko' biti dostupno svima putem Youtube kanala Udruge za kulturu 'Ča' i naravno, društvenih mreža, na taj način šireći radost čitanja i pisanja.

S obzirom da je tema Noći knjige 2021. 'Ljekovita moć knjige', istaknuto je da nas lik Mucko Bucko iz bajke uči upravo tome – zdravom načinu življenja kroz zdravu vegansku prehrani i bavljenje sportom ili rekreacijom.

Recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat je napisala da posebno prijateljstvo mlade uspješne spisateljice i Mucka Bucka traje u dobru i zlu, jer 'Vege Mucko Bucko' je nova priča, s novim anegdotama Mucka Bucka, koji se već pojavio u slikovnicama 'Mucko Bucko na ravne' (2012.), 'Eko Mucko Bucko' (2014.) te u Zbirci dječjih radova 'Mucko Bucko' (2013) koja je nastala kao produkt likovno-literarnog natječaja Udruge za kulturu 'Ča?' na temu Mucka Bucka.

Recenzentica je ujedno potvrdila da Mucko Bucko i autorica žive zajedno u pozitivi, uče i duhovno rastu pružajući primjer brojnim čitateljima. U ovoj čakavskoj bajci u stihu poučavaju nas zdravom životu kroz vegansku prehranu i recepte za prste/šapice polizati te podsjećaju na nužnost bavljenja sportom ili rekreacijom.

- Mnoga djeca pronaći će u Mucku Bucku prijatelja s kojim se mogu družiti i učiti. On će unijeti u njihove živote uspješnost i slobodu gledanja s pozitivom na svijet. Pomoći će i odraslima da na ugodniji način djeci ukazuju na kvalitetan način življenja te da u školama i vrtićima prate njegove doživljaje. Recenzentica nas savjetuje: 'Postani i ti njegov prijatelj! - zaključila je recenzentica Tatjana Jedriško Pančelat.

 

Izvor: Udruga za kulturu Ča?

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti