ZAGREBAČKI NSK Otvorene prijave za sudjelovanje na Festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata

U bogatome i raznovrsnome programu u kojem sudjeluju domaći i inozemni stručnjaci saznat ćete novosti iz područja digitalizacije građe u knjižnicama i ostalim baštinskim ustanovama, dobiti uvid u najnovije digitalizacijske projekte te imati priliku poslušati zanimljiva obljetnička izlaganja

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, ilustracija.

 

Deseti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata održat će se virtualno 6. i 7. svibnja 2021., najavljeno je na internet stranici Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

- U bogatome i raznovrsnome programu u kojem sudjeluju domaći i inozemni stručnjaci saznat ćete novosti iz područja digitalizacije građe u knjižnicama i ostalim baštinskim ustanovama, dobiti uvid u najnovije digitalizacijske projekte te imati priliku poslušati zanimljiva obljetnička izlaganja kojima se daje uvid u normativni okvir koji određuje razvoj područja digitalizacije i izgradnje digitalnih zbirki u Republici Hrvatskoj kao i pregled devet dosad održanih festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata koji su sustavno pratili, promicali i podupirali razvoj digitalizacije - pojašnjeno je.

Zanimljiv program, u kojem ćete pronaći predavanja o temama digitalnoga objedinjavanja, predstavljanja digitalnih zbirki i njihove kreativne nadgradnje te nizu drugih tema koje su sadržane u dvama danima izlaganja kao i u posterskome bloku izlaganja, dostupan je na mrežnim stranicama Festivala.

Na obilježavanje desete obljetnice D-festa prijaviti se možete preko ove poveznice.

 

Izvor: Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti