FILM I POLITIČKA ODGOVORNOST Masterclass švedskog dokumentarista Fredrika Gerttena u Dokukinu KIC

U svom radu Gertten se nikad nije zaustavio samo na prikazivanju filmova na festivalima ili TV-u, već je uvijek radio velike kampanje o temama do kojih mu je stalo, uvijek pokušavajući napraviti konkretnu promjenu

Fredrik Gertten

 

Nakon premijerne projekcije najnovijeg istraživačkog dokumentarca Fredrika Gerttena 'izbačeni' u petak, 30. travnja, redatelj će također u Dokukinu KIC, s početkom u 18 sati, održati predavanje pod nazivom 'Film i politička odgovornost'.

Fredrik Gertten švedski je dokumentaristički redatelj i producent, poznat diljem svijeta po svojim filmovima Bananas, Big Boys Gone Bananas, Bicikli protiv automobila (Bikes vs. Cars) i Izbačeni (Push), moćnim kreativnim dokumentarcima sa snažnim društvenim i političkim porukama koje nadilaze same filmove.

U svom radu Gertten se nikad nije zaustavio samo na prikazivanju filmova na festivalima ili TV-u, već je uvijek radio velike kampanje o temama do kojih mu je stalo, uvijek pokušavajući napraviti konkretnu promjenu. U brojnim je slučajevima uspio, katkad ne u potpunosti. Sve u svemu, snažni filmovi i političke kampanje koje zadiru u korporativne interese nikad nisu prošli bez problema.

Gertten će govoriti o problemima s kojima se suočava u svom radu i o tome što znači mariti za temu filma koliki te koliki je mogući domet filmova u političkom smislu. Pokazat će izvatke iz svojih najznačajnijih radova, neke dodatne materijale i o svemu raspraviti s publikom.

Zbog ograničenog broja posjetitelja u Dokukinu potrebno je rezervirati svoje mjesto slanjem emaila na info@dokukino.net. Ulaz je besplatan.

 

Jelena Svirčić

 

Povezane vijesti