LOBOR Povjerenstvo HRK za medicinske sestre redovnice posjetilo Dom za psihički oboljele odrasle osobe 'Lobor-grad'

Povjerenstvo HRK za medicinske sestre redovnice, pod vodstvom s. Dragane Petrović - voditeljice Povjerenstva, pohodilo je u utorak, 27. travnja 2021., Dom za psihički oboljele odrasle osobe 'Lobor-grad'

Medicinske sestre redovnice u posjeti Lobor-gradu.

 

Kako je objavila IKA, pohod korisnicima Doma dio je dugogodišnje suradnje Hrvatske redovničke konferencije s Domom. Prethodnih je godina u okviru pohoda upriličeno i euharistijsko slavlje te druženje s korisnicima, no ove godine to nije bilo moguće zbog epidemiološke situacije. No unatoč svemu, a da razvesele korisnike, članice Povjerenstva su za svakog od njih 240 pripremile po jedan skroman dar. Uprava Doma izrazila je radosnu dobrodošlicu Povjerenstvu, ugostivši ih u blagovaonici Doma i kratko ih upoznavši s djelatnostima Doma.

Medicinske sestre redovnice u posjeti Lobor-gradu.Pri povratku iz Lobora, članice Povjerenstva navratile su u nacionalno svetište Blažene Djevice Marije u Mariji Bistrici. Zagovoru Majke Božje Bistričke preporučile su sve korisnike i djelatnike Doma moleći da i jednima i drugima Gospodin bude snaga i utjeha.

Dom za psihički oboljele odrasle osobe 'Lobor-grad' kao ustanova socijalne skrbi djeluje od 1937. godine, a smještajni kapaciteti nalaze se u zgradi Dvorca obitelji Keglević iz 17. stoljeća, novosagrađenih objekata iz 1980. godine te četiri kuće za organizirano stanovanje. Osnivač doma je Republika Hrvatska, a pod ingerencijom su Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

 

Izvor: Informativna katolička agencija

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti