MINISTARSTVO KULTURE Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom

Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini

HNK Zagreb, ilustracija.

 

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj u 2021. Poziv je otvoren do 20. svibnja 2021. godine.

Cilj Poziva je omogućavanje pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini, raznolikosti društva, jačanju kapaciteta zajednice te afirmira njihove kreativne, umjetničke i intelektualne mogućnosti, senzibilizira javnost za umjetnički rad osoba s invaliditetom.

Pravo podnošenja prijave na temelju ovoga Poziva imaju organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, zaklade i udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti i socijalne djelatnosti) koje imaju sjedište i obavljaju djelatnosti na području Republike Hrvatske.

Od prošle godine Poziv se provodi u suradnji i u koordinaciji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske s ciljem omogućavanja pristupa i dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom te za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Više o Pozivu doznajte ovdje.

 

Izvor: Ministarstvo kulture i medija

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti