LOBOR Održano 3. Hodočašće osoba s invaliditetom

Svi zajedno moramo raditi na tome da se svaki čovjek osjeća dobrodošao u zajednici u kojoj živi i ravnopravno sa svakim stanovnikom naše općine. To je naš zajednički cilj. Stoga smo i ponosni na dosadašnje rezultate naše udruge i Doma Loborgrad, rekla je načelnica Jembrih

Prizor s mise.

 

U Svetištu Majke Božje Gorske u Loboru je održano 3. Hodočašće osoba s invaliditetom. Prošle godine s obzirom na korona mjere hodočašće je održano simbolično, no ove, s obzirom na malo bolje stanje, uz pridržavanje epidemioloških mjera, hodočastili su korisnici i predstavnici Doma Loborgrad i Udruge Sveta Ana - za pomoć djeci s teškoćama u razvoju osobama s invaliditetom.

Inicijativu za pokretanje ovog hodočašća dala je ravnateljica Doma Loborgrad Darinka Sviben. Ona je istaknula kako su se i ove godine sa zadovoljstvom pridružili i zajedno s korisnicima hodočastili Majci Božjoj Gorskoj. Dodala je i da se dolasku u ovo Svetište i misi korisnici jako vesele.

I predsjednica Udruge Sveta Ana Mateja Posarić zadovoljna je što su ove godine mogli održati hodočašće osoba s invaliditetom. Udruga je to koja broji 300-tinjak članova, od toga 110 u redovnoj terapiji.

Podršku ovom hodočašću, kao i svim hodočašćima koji se održavaju u Svetištu Majke Božje Gorske pruža i Općina Lobor.

- Podrška smo našoj Udruzi Sveta Ana kao i Domu Lobograd. Svi zajedno moramo raditi na tome da se svaki čovjek osjeća dobrodošao u zajednici u kojoj živi i ravnopravno sa svakim stanovnikom naše općine. To je naš zajednički cilj. Stoga smo i ponosni na dosadašnje rezultate naše udruge i Doma Loborgrad, jer smo po pružanju socijalnih usluga među prvima ne samo i u Krapinsko-zagorskoj županiji, već i šire - rekla je načelnica Jembrih.

Hodočašće osoba s invaliditetom organizira Dom Lobograd, Udruga Sveta Ana te Župa i Općina Lobor. Misno slavlje uz domaćeg župnika Tomicu Božičeka predvodio je velečasni Matija Knok.

 

Izvor: Udruga Sveta Ana

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti