ZA SVE LJUBITELJE Otvorene prijave za nove grupe Zagorkinog književnog kluba

Nakon što su prve grupe uspješno završile ovu godinu i odlučile nastaviti se družiti i dalje uz Zagorku i njezine romane, otvaraju se prijave za čak tri nove grupe koje će krenuti na jesen

Vizual književnog kluba.

 

Volite čitati Zagorku? Željeli biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Želite saznati nešto o nastanku njezinih romana, povijesnom kontekstu u kojem su nastajali i načinima na koje su reflektirali ondašnju stvarnost ove značajne i svestrane autorice i borkinje za ženska i druga ljudska prava? U tom je slučaju 'Zagorkin književni klub' upravo za vas'.

Nakon što su prve grupe uspješno završile ovu godinu i odlučile nastaviti se družiti i dalje uz Zagorku i njezine romane, otvaraju se prijave za čak tri nove grupe koje će krenuti na jesen.

Također, valja naglasiti i novost - grupa petkom će se odvijati samo preko Zoom platforme za sve one ljubitelje Zagorke koji nisu iz Zagreba i okolice te ne mogu uživo prisustvovati sastancima.

Sastanci druge dvije grupe će se dominantno odvijati uživo u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb ili pak online u slučaju zaoštravanja epidemiološke situacije i propisanih mjera.

Sastanci će se odvijati jednom mjesečno. Unutar grupa (maksimalno deset osoba) zatvorenog tipa, razgovarat će se o prethodno pročitanoj knjizi, a datume sastanaka i popis literature za godinu 2021/2022. članovi će dobiti na prvom sastanku koji će se održati u prvoj polovici rujna.

Termini:

- utorak, 19 sati, Memorijalni stan MJZ/Zoom;

- srijeda, 19 sati, Memorijalni stan MJZ/Zoom;

- petak, 19 sati, samo Zoom.

Ostale informacije:

Trajanje: rujan 2021. - lipanj 2022.

Uvjeti: punoljetnost, mogućnost redovitog dolaska i pristup Zagorkinim knjigama.

Kotizacija za 2021./2022. godinu: 200 kuna.

Prijava

Ako ste se spremni otisnuti u čitalačku avanturu sa Zagorkom, prijavite se na email adresu: zagorka@zenstud.hr uz sljedeće podatke:

- Ime i prezime;

- Kontakt (broj mobitela i e-mail);

- Odabir preferirane grupe i termina (Grupa utorkom ili grupa srijedom ili pak online grupa petkom).

Mail naslovite sa  'Zagorkin književni klub'.

Prijave su otvorene do 22. kolovoza 2021. ili do popunjavanja kapaciteta grupa, a nakon formiranja grupa, poziv se zatvara.

Program sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

In Portal

 

Povezane vijesti