MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA Dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju

Na Poziv je pristiglo 75 prijava, a Povjerenstvo za provedbu programa predložilo je 25 projekta za financiranje u ukupnom iznosu od 1.743.300 kuna. Riječ je o programima visoke kvalitete i profesionalnih standarda koji obuhvaćaju široka područja kulture i umjetnosti. Najniža dodijeljena potpora iznosi 20.000 kuna, dok je najviša 150.000 kuna

Nina Obuljen Koržinek

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek

Svjesni da sudjelovanje osoba s invaliditetom u kulturnim sadržajima pridonosi podizanju razine kvalitete življenja osoba s invaliditetom jednako kao i društva u cjelini, sukladno politici i programima Vlade Republike Hrvatske za uključivanje osoba s invaliditetom, Ministarstvo kulture i medija pokrenulo je Poziv za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

- Ponosni smo što ovim projektom i ove godine omogućavamo pristup kulturnim sadržajima, programima vizualnih umjetnosti, audiovizualnih djelatnosti, izvedbenih umjetnosti, književnosti i kulturnoj baštini.

Na Poziv je pristiglo 75 prijava, a Povjerenstvo za provedbu Programa predložilo je 25 projekta za financiranje u ukupnom iznosu od 1.743.300 kuna. Riječ je o programima visoke kvalitete i profesionalnih standarda koji obuhvaćaju široka područja kulture i umjetnosti. Najniža dodijeljena potpora iznosi 20.000 kuna, dok je najviša 150.000 kuna.

Projekti predloženi za financiranje su inkluzivni za osobe s invaliditetom, odnosno orijentirani na sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, što je važan aspekt uključenosti u društvo osobama s invaliditetom s naglaskom na djecu i mlade s teškoćama u razvoju kojima je ograničen pristup kulturi i umjetnosti – poručili su iz Ministarstva kulture i medija.

Anita Blažinović

Izvor: Ministarstvo kulture i medija

 

Povezane vijesti