DOBRA VIJEST Svjetska vokalna atrakcija Voces8 prvi put u Zagrebu

Na svjetskim turnejama ansambl izvodi opsežni repertoar kako na svojim a cappella koncertima, tako i u suradnji s vodećim orkestrima, skladateljima i solistima

Voces8

 

Svjetska vokalna atrakcija Voces8 iz Velike Britanije, ansambl koji pripada samom vrhu svjetske zborske scene, gostovat će u četvrtak, 5. kolovoza, prvi put u Zagrebu, gdje će se u Crkvi Sv. Križa u Sigetu zagrebačkoj publici predstaviti s atraktivnim klasičnim programom.

U svojoj petnaestogodišnjoj karijeri Voces8 je nastupio na mnogim zapaženim koncertnim prostorima, uključujući Cité de la Musique Paris, Vienna Konzerthaus, Tokyo Opera City, NCPA Peking, Sydney Opera House, Mariinsky Theatre Concert Hall, Victoria Concert Hall Singapore, Palacio de Bellas Artes Mexico City i brojnim drugima.

Osvojio je brojne nagrade na natjecanjima te ostvario suradnje s Royal Philharmonic Orchestra, Philharmonia Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Les Inventions, L'Arpeggiata, La Folia Barockorchester i brojnim drugim.

Na svjetskim turnejama ansambl izvodi opsežni repertoar kako na svojim a cappella koncertima, tako i u suradnji s vodećim orkestrima, skladateljima i solistima. Strastveno se bavi i glazbenim obrazovanjem te dobrotvornim radom putem VOCES8 fundacije.

Na koncertu u Zagrebu predstavit će se atraktivnim klasičnim programom na kojem se uz W. Byrda, G. P. da Palestrinu, H. Schütza nalazi i hrvatski skladatelj Davorin Kempf, stoji u najavi.

Uz klasični, ansambl će predstaviti i dio svog popularnog repertoara i to uspješne obrade Nat King Colea i sastava Mumford & Sons.

Hina

 

Povezane vijesti