KNJIŽNICA I ČITAONICA FRAN GALOVIĆ Natječaj za najbolju kratku priču 'Strah u Koprivnici'

Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma

Vizual natječaja.

 

Knjižnica i čitaonica 'Fran Galović' Koprivnica organizira kreativni natječaj za najbolju kratku priču pod nazivom 'Strah u Koprivnici', čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a vrijeme trajanja istog je od 1. srpnja do 31. kolovoza 2021. godine.

- Ovogodišnji natječaj tematizira jednu od temeljnih, najstarijih emocija čovjeka kao osobe i vrste. Strah pokreće mnoge stvari u našim životima, i dobre i loše. Doživljava se u različitim situacijama i okolnostima, u svim kulturama, civilizacijama i okruženjima. Uglavnom se javlja kao neugodan osjećaj koji nastaje kao reakcija na postojeću ili očekivanu opasnost. Razlikuje se po  intenzitetu i stupnju - od opreza, bojazni, treme do tjeskobnog straha, paničnog straha, užasa, strave… Neki doživljaji straha su instinktivni i zavise o vanjskom utjecaju, dok neki dolaze kao simptomi naših vlastitih podsvjesnih sukoba. Može li prestrašen čovjek biti slobodan? Postajemo li netko drugi kada osjećamo strah? - stoji između ostalog u objavi.

Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma.

Pravo sudjelovanja u natječaju imaju sve fizičke osobe s prebivalištem u Republici Hrvatskoj.

Propozicije natječaja i informacije o prijavi mogu se pogledati ovdje.

 

Izvor: Cultuenet.hr

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti