GRADSKA KNJIŽNICA RIJEKA Provedba programa 'Knjiga na nezgodnim mjestima'

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu

Vizual programa.

 

Program 'Knjiga na nezgodnim mjestima' Gradske knjižnice Rijeka kroz inovativni sadržajni, prostorni i tehnološki okvir konceptualizira domaću književnost i publicistiku održavanjem specifičnih tematskih razgovornih susreta s književnim i stručnim autorima na nekonvencionalnim urbanim lokacijama na riječkom području omogućujući neposrednije prožimanje zajednice, autora, knjiga i čitanja, a uključujući u razgovor arhitekte, urbaniste, urbane aktiviste.

Kako je pojašnjeno, riječ je o lokacijama koje karakterizira urbanistička kritičnost, prostorna neobičnost i specifičnost značenja. Naime, programom se čitanje promovira na terenu neposredne prakse u zajednici i s ključnom porukom da najveći dometi hrvatske knjiške produkcije trebaju živjeti s ljudima, izvan prostora tradicionalne kulture, a ujedno mogu služiti i za promišljanje konkretnih problema i izazova budućnosti.

Susreti u sklopu programa 'Knjiga na nezgodnim mjestima' se uz profesionalnu audiovideo produkciju prenose i uživo putem društvenomrežnih platformi, čime nastaje nacionalno atraktivan i trajno dostupan sadržaj.

Najavljen je novi susret iz ovog ciklusa u utorak, 24. kolovoza 2021. u 19 sati, na platou ispred Robne kuće Gornja Vežica, Ulica Braće Stipčića 2, kada će se održati druženje u duhu poezije - gošća je Monika Herceg, jedna od najpopularnijih i najpriznatijih suvremenih hrvatskih pjesnikinja.

Program se odvija uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, u sklopu programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Na YouTubeu može se pogledati:

- Podno kontejnerskih dizalica: Boris Leiner o životu sa Štulićem, buntu i space shuttleu za crnu rupu;

- Na tribini je akcija: Korana Serdarević o ženskom pismu, strahu od suvremenosti te odraslima koji navodno samo čitaju u slobodno vrijeme.

 

Izvor: Culturenet.hr

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti