Na ovogodišnjem Vukovar film festivalu 41 filmska projekcija

Ovogodišnji 15. Vukovar film festival od 25. do 29. kolovoza donosi ukupno 41 filmsku projekciju s pet dokumentarnih, koje će biti prikazane na nekoliko lokacija u gradu, izvijestili su u utorak organizatori

Vizual festivala.

 

Umjetnički direktor festivala Dean Sinovčić festival rekao je na konferenciji za novinare da je vukovarski festival najpoznatiji po svom programu, po čemu mu nijedan festival u Hrvatskoj ‘ne može konkurirati’.

Naveo je da su desetak filmova iz festivalskog programa klasične komedije kako bi se ljude vratilo dobrom raspoloženju, a prikazat će se i pet filmova s nedavno završenog filmskog festivala u Cannesu te nekoliko filmova s festivala u Berlinu i Veneciji.

Tako zadržavamo kvalitetu koju je vukovarski festival nudio svih prethodnih godina, istaknuo je Sinovčić.

Direktor festivala i izvršni direktor tvrtke Discovery film Igor Rakonić kazao je da festival otvara film ‘Plavi cvijet’, redatelja Zrinka Ogreste, kao pobjednik ovogodišnjeg filmskog festivala u Puli. Dodao je da se zbog najavljenog zahlađenja idućih dana projekcije filmova predviđene za prikazivanje na terasi Agencije za vodne puteve i perivoju Dvorca Eltz premještaju u Hrvatski dom i Cinestar.

Ideja ovogodišnjeg festivala je da filmski ostanemo jaki, nadamo se da će iduće godine pandemija proći i da ćemo početi normalno živjeti, naglasio je.

Vezano uz provođenje epidemioloških mjera Rakonić je rekao da će se na festivalu, uz smanjeni broj gledatelja, poštovati epidemiološke mjere, ali da se cijepljene osobe sigurno neće razdvajati od necijepljenih.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo što je festival zadržao kontinuitet, kao i jer se ovogodišnji, za razliku od prošlogodišnjeg koji je održan u atmosferi zatvaranja, sada ipak vraća u normalniju atmosferu.

S obzirom da se i ovogodišnji festival održava u uvjetima pandemije organizatori ističu kako ove godine neće biti uobičajene dodjele nagrada, kao ni popratnih zabavno-glazbenih aktivnosti.

Napominju da se to ne odnosi na tradicionalne festivalske radionice, koje će se održati, a to su dunavska scenaristička radionica, radionica jednominutnog filma u jednom kadru te filmska radionica ‘Od ideje do realizacije’.

Organizatori Vukovar film festivala su tvrtka Discovery film, Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.

 

Hina

 

Povezane vijesti