OKOLO PO ZAGREBU Nikad bogatiji program jedinstvene umjetničke manifestacije u metropoli

Započnite umjetničku šetnju gradom u Obrtničkom prolazu instalacijom 'Imaš zlatne ruke' s potpisom kolektiva The All, koja tematizira obnovu grada, međuljudsku solidarnost te trud i rad svih onih koji su spremni pomoći u krizi, ali i bilo kojoj drugoj životnoj situaciji

Zlatne ruke, instalacija

 

Zlatne ruke u Obrtničkom prolazu, plavi oblaci u parku Bele IV. i crveni tepih u novom ruhu u prolazu kod Zakmardijevijih stuba prve su umjetničke instalacije i ulične intervencije kojima je ove godine projekt 'Okolo', posvećen umjetnosti u javnom prostoru i zajednici, obogatio zagrebačke ulice i parkove.

Sve do 30. kolovoza malim umjetničkim intervencijama 'Okolo' nastavlja oživljavati niz javnih prostora i poziva na umjetničko istraživanje grada, omogućavajući građanima da kroz umjetnost na jedinstveni način nanovo otkriju svoj grad, a turistima da upoznaju Zagreb iz drugog kuta.

Započnite umjetničku šetnju gradom u Obrtničkom prolazu instalacijom 'Imaš zlatne ruke' s potpisom kolektiva The All, koja tematizira obnovu grada, međuljudsku solidarnost te trud i rad svih onih koji su spremni pomoći u krizi, ali i bilo kojoj drugoj životnoj situaciji.

Na putu prema Gornjem gradu, kod Zakmardijevih stuba, ne propustite prošetati po obnovljenom 'Crvenom tepihu' s potpisom uličnog umjetnika Borisa Bare.

Zagledajte se u 'Zastor se podiže' u Kamenitoj ulici, gdje mlada kiparica Manuela Pauk predstavlja zamišljeni kazališni prizor divljine Gornjega grada u kojemu su protagonisti prijateljske i simpatične životinje - vjeverice i ježevi.

U 'Zagonetki budućnosti' grafičkih dizajnerica Klasje & Zite na platou Gradec na tren se vratite u neopterećeno djetinjstvo koje rado odgovore traži u igrama i humoru.

Sjednite 'Među oblake' mladog kipara Mateja Vukovića u parku Bele IV. i promatrajte ove zadivljujuće i gotovo nadrealne oblike koji mijenjaju izraz iz svakog kuta promatranja šireći radost svojim intenzivnim bojama. Usput pogledajte kakve vratolomije izvode 'Akrobatkinje' Helene Ohnjec u krošnjama drveća Strossmayerovog šetališta, pričajući o slobodi i ljepoti pokreta te ljubavi prema sebi.

U prolazu od Uspinjače prema Tomićevoj ulici zastanite na 'Katz Platz' Anje Leko i upoznajte zabavnu i pomalo banalnu bandu svjetlećih, simpatično apstrahiranih mačaka u prolazu.

Za kraj, u šumi Tuškanac pronađite mrežu za odmor Stelle Leboš i Ive Peručić te u prepletenom gnijezdu od konopa postanite 'Promatrač drveća' - uzemljite se, prepustite i uživajte u zvukovima kretanja drveća. U hodu krajičkom oka ulovite sjajne minijature 'Neka sjaji' Ive Capak na minijaturnim lokacijama.

 

In Portal

 

Povezane vijesti