MUZEJ MIMARA Virtualna izložba 'Tradicija i suvremenost - izložbe dječjih radova 2001.-2020.'

Bogatstvo umjetnosti i snažna želja za likovnom ekspresijom kod djece i mladih bili su poticaj koji je iz godine u godinu privlačio 200 do 300 škola i centara za odgoj i obrazovanje, a koji su izložili preko 7955 likovnih radova na godišnjim likovnim priredbama

Vizual izložbe.

 

Na web stranici Muzeja Mimara od 6. rujna 2021. do 6. veljače 2022. dostupna je za razgledavanje virtualna izložba s pregledom moćnog dječjeg stvaralaštva 'Tradicija i suvremenost - izložba dječjih radova 2001.-2020.', koja je plod dvadesetogodišnje suradnje Muzeja i Udruge UHULI, na čelu s profesorom Emilom Robertom Tanayem.

- Bogatstvo umjetnosti i snažna želja za likovnom ekspresijom kod djece i mladih bili su poticaj koji je iz godine u godinu privlačio 200 do 300 škola i centara za odgoj i obrazovanje, a koji su izložili preko 7955 likovnih radova na godišnjim likovnim priredbama kojima je Muzej Mimara bio domaćin. Posebno raduje istaknuti značaj dugogodišnje suradnje s profesorom emeritusom Tanayem iskazane kroz njegov plemeniti pedagoški rad koji je obilježio generacije djece u Hrvatskoj - objavljeno je.

Navedeno je da je projekt kroz 17 godina imao podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, a posljednjih godina i pomoć Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i entuzijastičnih članova Udruge UHULI.

 

Izvor: Culturenet.hr

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti