UDRUGA ZA SAMOZASTUPANJE Brošure o Zagorki i Tesli prilagođene osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama

Ovim projektom načinjen je simboličan, ali važan iskorak u približavanju života i rada ponajvećih hrvatskih umjetnika i znanstvenika osobama s intelektualnim teškoćama

Marija Jurić Zagorka

Marija Jurić Zagorka

Udruga za samozastupanje iz Zagreba uspješno je provela aktivnosti projekta 'Lako i razumljivo – Zagorka i Tesla za sve'.

Projekt je, u partnerstvu s Centrom za ženske studije i Tehničkim muzejem Nikola Tesla, proveden uz podršku Ministarstva kulture i medija RH u okviru Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj za 2020.

U okviru projekta izrađene su dvije prilagođene, lako razumljive, brošure o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli te je ostvarena suradnja s dvoje domaćih umjetnika, Miom Janković Schemster i Igorom Čabrajom, koji su svojim ilustracijama brošure učinili dodatno pristupačnima.

Ovim projektom načinjen je simboličan, ali važan iskorak u približavanju života i rada ponajvećih hrvatskih umjetnika i znanstvenika osobama s intelektualnim teškoćama. Brošure će također koristiti i svim drugim osobama koje imaju potrebu za prilagođenim i lako razumljivim informacijama.

Promocija brošura o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli održat će se u petak, 15. listopada s početkom u 11 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, Savska cesta 18, Zagreb.

In Portal