MONIKA HERCEG Zvučno izdanje recitala 'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti'

Pjesme tematiziraju tjeskobu i nemir pojedinca pred krajnjim pitanjima, kolektivnu brigu pred neizvjesnim sutra, one su krik koji odjekuje ruševinama i jasno artikulirano pitanje o tome ima li i može li uopće biti grada nakon tolike njegove preobrazbe

Monika Herceg

 

Objavljen je i besplatno dostupan zvučni zapis pjesničkog recitala Monike Herceg, izveden u petrinjskom gradskom parku u studenom prošle godine.

Kako saznajemo na www.culturenet.hr, u izvedbi naslovljenoj 'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti' našoj su se renomiranoj pjesnikinji pridružili pjesnici Ines Kosturin i Miroslav Kirin, kompozitor Maro Market i glumac Vid Bešlić.

- Pjesnički višeglas osobna je refleksija na potresom uništen rodni grad i mjesto svoga odrastanja. Pjesme tematiziraju tjeskobu i nemir pojedinca pred krajnjim pitanjima, kolektivnu brigu pred neizvjesnim sutra, one su krik koji odjekuje ruševinama i jasno artikulirano pitanje o tome ima li i može li uopće biti grada nakon tolike njegove preobrazbe - pojašnjeno je.

'Grad po mjeri čovjeka koji može voljeti' projekt je produkcijske kuće Audio Store Transonica koja se bavi snimanjem audio knjiga i stoji iza prve domaće aplikacije za njihovo slušanje book&zvook.

Program je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Klaudija Klanjčić