AUSTRALIJA Glazbeni album ugroženih vrsta ptica na visokom trećem mjestu top ljestvica

Pojašnjeno je da je projekt naziva 'Songs of disappearance' ideja producenta Anthonyja Albrechta i njegove umjetničke organizacije Bowerbird Collective. Riječ je o glazbeniku i doktoru znanosti kojemu je pošlo za rukom implementirati zvuk ptica u glazbeni album

Ptice, ilustracija

 

Glazbeni album, na kojem izvode ugrožene vrste ptica, u prosincu 2021. godine završio je na visokom trećem mjestu top ljestvica 50 najboljih albuma u Australiji, čime je postao popularniji od nekih izdanja velikih zvijezda.

Kako prenose portali Green.hr i Podravski.hr, dok su prva dva mjesta u Australiji zaposjela poznati glazbenici Adele i Ed Sheeran, ovaj se neobični glazbeni pothvat našao iza njih, a ispred Taylor Swift, također poznate pjevačice.

Pojašnjeno je da je projekt naziva 'Songs of disappearance' ideja producenta Anthonyja Albrechta i njegove umjetničke organizacije Bowerbird Collective. Riječ je o glazbeniku i doktoru znanosti kojemu je pošlo za rukom implementirati zvuk ptica u glazbeni album.

Ovaj neobični ptičji album je izašao sa sveučilišnim izvješćem, prema kojem je jedna od šest australskih vrsta ptica sada ugrožena. Album obuhvaća 53 te vrste.

- Stvari poput zlatnog bowerbirda zvuče kao zraka smrti iz neke znanstveno-fantastične serije iz 70-ih. I čujete mužjaka koji ispod brade ima režanj kože koji napuhuje poput divovskog crvenog balona. I tako kada radi ove zvukove udvaranja, izgleda nevjerojatno i zvuči bizarno - ovim riječima opisuju album stručnjaci, kako je objavljeno na Green.hr.

Autori albuma su objasnili da prihodi od prodaje albuma idu izravno Birdlife Australia te se nadaju kako će albumom i skupljenim sredstvima moći spasiti što više ugroženih vrsta.

 

Klaudija Klanjčić