MUZEJ GRADA ZAGREBA Projekt ZagrebNet - portal zbirki fotografija i platforma za digitalno pripovijedanje

Predstavljanje projekta ZagrebNet - portal zbirki fotografija Muzeja grada Zagreba i platforma za digitalno pripovijedanje održano je u petak, 21. siječnja 2022. godine

Stara fotografija katedrale, ilustracija.

 

ZagrebNet je portal koji korisnicima nudi pregled i pretraživanje digitaliziranih povijesnih fotografija Zagreba.

- Fotografije koje objavljujemo dio su fotografskih zbirki Muzeja grada Zagreba. Predmeti u muzejskim zbirkama izvori su informacija i sadrže mnoge 'priče'. Stoga uz fotografije i osnovne podatke, donosimo i s njima povezane priče. Ovim projektom omogućavamo samostalno i jednostavno pretraživanje fotografija iz fotografskih zbirki te novi uvid u prošlost grada. Vjerujemo da će objavljene fotografije biti izvor informacija za istraživače, studente, učenike i sve koji usavršavaju svoje znanje kroz život. Ljubiteljima stare fotografije želimo da uživaju i stvaraju nove uspomene, a kreativcima da pronađu ideje za nove projekte - poručuju iz muzeja.

Ujedno je napomenuto da je cilj projekta ZagrebNet predstaviti kulturnu baštinu Zagreba, ponovno otkrivajući vizualni identitet njegovih ulica, trgova, zgrada, ljudi i događaja.

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 12. studenog 2021., od 16. studenog za posjet Muzeju potrebno je predočiti važeću EU digitalnu Covid potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz ili negativan test ovlaštene ustanove i laboratorija.

Iz sigurnosnih razloga treba se pridržavati sljedećih mjera: nošenja zaštitne maske, dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu, održavanja fizičke distance, izbjegavanja dodirivanja predmeta,  upisa u evidenciju na ulazu u zgradu (ime, kontakt telefon i/ili email). Ako imate simptome respiratornih bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, i slično), mole se posjetitelji da ostanu kod kuće i Muzej posjete nakon što simptomi prođu.

 

Izvor: Muzej grada Zagreba

 

Povezane vijesti