TEATAR RUGANTINO Veliki premijerni aplauz za 'Kroniku seoske ljubavi' i autorski tim predstave

Tekst poznatog hrvatskog dramatičara i romanopisca Ivana Vidića 'Kronika seoske ljubavi', tekst o samoći i o potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine, vizualizirao se i oživio na pozornici Male dvorane Lisinski na najljepši mogući način

Kronika seoske ljubavi, predstava

 

Publika je u petak navečer, 25. veljače, velikim, srčanim i dugotrajnim aplauzom nagradila ljubavnu komediju 'Kronika seoske ljubavi' i njezine protagoniste Gordanu Gadžić i Sretena Mokrovića na premijeri u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Tekst poznatog hrvatskog dramatičara i romanopisca Ivana Vidića 'Kronika seoske ljubavi', tekst o samoći i o potrebi za bliskošću koja ne poznaje godine, vizualizirao se i oživio u petak navečer na pozornici Male dvorane Lisinski na najljepši mogući način.

Dupkom ispunjena dvorana uživala je i iskazala svoje zadovoljstvo glumačkim izvedbama Gordane Gadžić i Sretena Mokrovića, kao i režijom Darija Harjačeka i Vidićevim tekstom. Ljubica i Milivoj su već na premijeri postali likovi koje se prepričava i čije se rečenice pamte.

Premijeri 'Kronike seoske ljubavi' prisustvovala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, kao i Dubravka Đurić Nemec iz Ministarstva kulture i medija te Rada Borić iz Skupštine Grada Zagreba. Pogledati i podržati predstavu došao je veliki broj glumica - Helena Buljan, Kostadinka Velkovska, Branka Cvitković, Dubravka Miletić, Dubravka Ostojić, Slavica Knežević, Perica Martinović, Doris Šarić Kukuljica, Lela Margitić i Jelena Miholjević, Jasna Bilušić i Nina Violić. Naravno da premijeru nisu propustili ni kolege glumci - Marko Torjanac, Tomislav Štriga, Ivan Đuričić, Luka Vidović, Filip Vidović te Silvio Vovk. Od široj javnosti poznatih lica na premijeri su bili i Sanja Doležal, Laura Vadjon, Marina Pavković, Ana Tonković Dolenčić, Enes Kišević, Vinko Brešan, Dražen Ilinčić, Robert Zuber, Tomislav Kurelec, Marinko Koščec, Nenad Korkut i Jura Gašparac.

Autorski tim predstave bio je na premijeri gotovo u punom sastavu, počevši od autora teksta Ivana Vidića, redatelja i autora adaptacije teksta Darija Harjačeka, scenografkinje Vesne Režić, asistentice scenografije Nikoline Kuzmić, autora glazbe Damira Šimunovića, autora fotografije za plakat Bojana Mrđenovića i izvršne producentice Ane Vidović. Prisutni su bili i mnogobrojni pripadnici medija, kritičari, kao i mnogi drugi uzvanici koji su željeli vidjeti premijernu izvedbu 'Kronike seoske ljubavi'.

Vjerujemo u nastavak ovakvog aplauza i ovakve divne energije za 'Kroniku seoske ljubavi', a publika koja želi odmah nakon premijere vidjeti nekadašnju drugu pratilju neimenovanog natjecanja za miss, lijepu i putenu Ljubicu, duboko razočaranu u muškarce i krutog, nespretnog, ali dobrodušnog, u život razočaranog umirovljenog branitelja Milivoja - zagrebačke izvedbe su 3., 12. i 27. ožujka u Maloj dvorani Lisinski.

 

In Portal

 

Povezane vijesti