DELNIČKI KOTAR TEATAR Završena prva faza projekta 'Spektar boja'

Projekt je osmišljen kao sveobuhvatna inicijativa koja ima za cilj omogućiti pristup prilagođenim kulturnim sadržajima (filmskim radionicama) za djecu i mlade, učenike Centra za autizam iz Zagreba

Prizor s jedne od radionica.

 

Umjetnička organizacija Kotar teatar pokrenula je i provodi projekt 'Spektar boja' koji ima cilj omogućiti pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima za djecu, mlade i odrasle koji se susreću s raznim preprekama u životu i razvoju.

Projekt je osmišljen kao sveobuhvatna inicijativa koja ima za cilj omogućiti pristup prilagođenim kulturnim sadržajima (filmskim radionicama) za djecu i mlade, učenike Centra za autizam iz Zagreba, ali i općenito povećati vidljivost i svjesnost vrijednosti inkluzivnosti i ravnopravne dostupnosti kulturnih aktivnosti za svu djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Prva faza projekta trajala je od rujna 2021. do veljače 2022. te je obuhvatila ciklus filmskih radionica na kojem su mali polaznici imali priliku u manjim grupama aktivno sudjelovati u fazama 'proizvodnje' filmskih sadržaja.

Po završetku radionica svi video radovi nastali kao zajednički uložen trud voditelja, asistenata, učenika te odgojno-obrazovnog osoblja su objavljeni upravo na spektar boja.hr.

Rezultat projekta bit će i kratki dokumentarni 'making of' film koji će vam približiti što sve male ruke mogu, kada imaju adekvatnu podršku i kreativno vodstvo.

Nositelj projekta je umjetnička organizacija Kotar teatar koja djeluje kroz pripremanje, organizaciju i izvođenje glazbeno-scenskih djela, kazališnih predstava, festivala, filmskih uradaka, multimedijalnih i umjetničkih performansa, kreativnih radionica, seminara i umjetničkih rezidencija na području cijele Hrvatske.

Projekt se provodi u partnerstvu između Kotar teatra, Kino kluba Zagreb te Centra za autizam Zagreb, a uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Više o projektu i radionicama doznajte na službenoj i Facebook stranici.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti