MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA Više od dva milijuna kuna za programe razvoja publike u kulturi

Pri ocjenjivanju programa vodilo se računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnosti predloženog programa, promicanju interkulturnog dijaloga, stručnoj utemeljenosti i ekonomičnosti, a uz navedene kriterije pazilo se i na regionalnu rasprostranjenost

Ministarstvo kulture RH

 

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je sufinanciranje 92 programa koja potiču razvoj publike u kulturi s gotovo 2,2 milijuna kuna, priopćeno je u srijedu.

Na Javni poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike stiglo je 555 prijava, a s ukupno 2.157.484,56 kuna sufinancirat će se 15 programa kazališne djelatnosti, 13 filmske, 10 plesne, 12 knjižne, 13 glazbene, devet vizualnih umjetnosti te osam programa muzejske i kulturne baštine, kao i 12 programa interdisciplinarnih djelatnosti.

Pri ocjenjivanju programa vodilo se računa o kvaliteti, izvornosti i inovativnosti predloženog programa, promicanju interkulturnog dijaloga, stručnoj utemeljenosti i ekonomičnosti, a uz navedene kriterije pazilo se i na regionalnu rasprostranjenost, dodaje se u priopćenju.

Prijavljene programe vrednovalo je Stručno povjerenstvo za odabir programa koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu u čijem sastavu su radili Joško Ševo, Dario Poljak, Martina Granić, Petra Zlonoga, Valentina Radoš i Evelina Rudan Kapec.

 

Hina

 

Povezane vijesti