CENTAR ZA KULTURU I INFORMACIJE MAKSIMIR Međunarodni salon auto karikature za one koji znaju što je dobra zafrkancija

Automobilske karikature i ove su godine prožete britkim humorom i situacijskom ironijom koje će vam izmamiti osmijeh na lica i nasmijati vas do suza, poručio je u ime organizatora Goran Jerković, ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir

Auto-Salon-KIC-Karikature

 

Centar za kulturu i informacije Maksimir poziva zainteresiranu javnost na otvorenje 15. Međunarodnog Salona auto karikature, koje će se održati u četvrtak, 24. ožujka u 12 sati u predvorju Gradske uprave Grada Zagreba, Trg Stjepana Radića 1.

Tema ovogodišnjeg salona auto karikature, održanog uz podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo je 'Autostoperi', a prijavilo se čak 296 karikaturista iz 56 zemalja koji su poslali 497 karikatura.

Sedmeročlani stručni žiri u sastavu mr. sc. Nenad Zuber, dipl. ing. prometa (predsjednik žirija), Milan Alašević, karikaturist iz Slovenije (zamjenik predsjednika žirija), prof. Zvonimir Bešker, Davor Georg Lisicin, dipl. ing. prometa, tajnik udruge 'Sigurnost u prometu', Romeo Ibrišević, fotoreporter, autor projekta 'Očistimo Hrvatsku od Auto olupina', Ante Lebo, Uniqa osiguranje d.d. te Goran Jerković, ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir pregledali su svih 497 pristiglih karikatura iz cijelog svijeta te odabrali najbolje radove. Nagrade će u ime dobitnika primiti predstavnici veleposlanstva zemalja iz kojih dolaze nagrađeni autori.

Svih 497 karikatura moći će se u predvorju Gradske uprave Grada Zagreba razgledati do 31. ožujka.

- U ova nesigurna vremena kad se cijeli svijet suočava s brojnim strahovima i problemima, svima nam treba malo humora, a brojni karikaturisti iz cijelog svijeta i ove su godine dokazali da je smijeh zaista najbolji lijek. Automobilske karikature i ove su godine prožete britkim humorom i situacijskom ironijom koje će vam izmamiti osmijeh na lica i nasmijati vas do suza - poručio je u ime organizatora Goran Jerković, ravnatelj Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Salon je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnji i civilno društvo te je dio programa javnih potreba u kulturi Grada Zagreba za 2021. godinu.

 

Davor Ivanov