ARHEOLOŠKI MUZEJ Izložba i interaktivni digitalni program uz 27. Edukativnu muzejsku akciju

Arheološki muzej u Zagrebu pronašao se u ARHEOPLESU, priči o plesu koja se može pratiti od vremena neandertalaca pa sve do srednjeg vijeka

Pročelje Arheološkog muzeja.

 

U sklopu ovogodišnje 27. Edukativne muzejske akcije (EMA) od 19. travnja do 1. lipnja 2022. u Arheološkom muzeju u Zagrebu prikazat će se izložba i interaktivni digitalni program na temu plesa, dok će izložba Arheoples biti postavljena od 25. travnja do 18. svibnja 2022. godine, odnosno prigodno će završiti s Međunarodnim danom muzeja.

Ples je univerzalni jezik izražavanja poznat od najranijih dana ljudske povijesti, a nije stran ni životinjskom svijetu. Kao spona između pokreta i glazbe, a zahvaljujući neograničenim mogućnostima izraza i forme, ples je tema u kojoj se svaki muzej na neki način može pronaći. Arheološki muzej u Zagrebu pronašao se u ARHEOPLESU, priči o plesu koja se može pratiti od vremena neandertalaca pa sve do srednjeg vijeka. Mnogi arheološki nalazi upravo potvrđuju postojanje plesa u mnogim ljudskim zajednicama od vremena starijeg kamenog doba. Priča o plesu može se vidjeti kroz izložbu u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, te kroz nekoliko zanimljivih i interaktivnih digitalnih sadržaja.

Digitalni sadržaji mogu se pogledati ovdje i ovdje.

 

Izvor: Arheološki muzej u Zagrebu

 

Povezane vijesti