NAJAVA Jedanaesti Međunarodni festival čipke na Pagu

Ako se kojim slučajem idućih dana uputite na Jadran, nemojte zaobići otok Pag, jer čeka vas ugodno iznenađenje

Paška čipka, ilustracija.

 

Nakon dvije godine pauze zbog korone, od 23. do 26. lipnja 2022. u gradu Pagu na istoimenom otoku održat će se jedanaesti Međunarodni festival čipke u organizaciji Turističke zajednice Grada Paga, Grada Paga i Društva paških čipkarica ‘Frane Budak’, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Festival započinje u četvrtak, 23. lipnja, u večernjim satima, kada će se na Trgu Petra Krešimira IV u Pagu s početkom u 19.30 sati održati svečano otvorenje Festivala uz nastup Gradske glazbe Pag, razgled svih postavljenih izložbi i koncert grupe Infishando. U petak, 24. lipnja, na rasporedu su radionice lepoglavske i paške čipke koje će se održati u Kneževom dvoru s početkom u 10 i 18 sati dok će u večernjem dijelu programa nastupiti klapa Kaše iz Dubrovnika. Zatvaranje festivala je u subotu, 25. lipnja u 20 sati koji će završiti podjelom zahvalnica sudionicima na glavnom gradskom trgu u Pagu te nastupom KUD-a Hrvatska čitaonica Selci Đakovački i nastupom mlađe grupe KUD-a Družina s početkom u 21 sat, piše Morski.hr.

Na ovogodišnjem jedanaestom Međunarodnom festivalu sudjeluju čipkarice iz šest zemalja: Bugarske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, čiji će se izložbeni eksponati moći pogledati u prizemlju Kneževog dvora na Trgu Petra Krešimira IV za vrijeme trajanja Festivala, u jutarnjim satima od 9.30 do 13.00 i u večernjim satima od 17.00 do 22.00 sata. Svi posjetitelji u istom vremenu moći će u gradu Pagu razgledati i Izložbu Paške čipke Društva paških čipkarica ‘Frane Budak’ u Galeriji paške čipke na Trgu Petra Krešimira IV, Izložbu Paške čipke u Benediktinskom samostanu, Izložbu crkvenog ruha u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja, Izložbu fotografija Radivoja Pastorčića u Crkvi sv. Jurja i stalni postav Etno kuće KUD-a Družina u ulici sv. Marije te se upoznati s bogatom kulturnom, vjerskom i tradicijskom baštinom grada Paga.

 

Izvor: Morski.hr

 

Povezane vijesti