Večer plesnih izvedbi ove subote na 7. Festivalu inkluzivne scene u Rijeci

Festival inkluzivne scene ima cilj osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima

Prizor s predstave.

 

7. Festival inkluzivne scene nastavlja se ove subote, 25. lipnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Uz večer plesnih izvedbi, nastavlja se rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti.

Plesni kolektiv Magija već sedmu godinu za redom organizira umjetničku manifestaciju Festival inkluzivne scene čiji je cilj osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Po svom sadržaju festival je osmišljen kao platforma na kojoj se nastavlja razvijati ideja okupljanja profesionalnih kompanija i kolektiva čiji su plesači, izvođači i koreografi osobe sa i bez invaliditeta. Svoju potporu programu dali su Grad Rijeka, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske te Upravni odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ.

Večer plesnih izvedbi održat će se ove subote u HDK Sušak, s početkom u 19.30 sati, a publiku očekuju čak tri plesne izvedbe. Večer otvaraju izvedbom 'PROSTORVRIJEME' autorice Sanje Josipović i Jelene Lečić u foajeu. Program se nastavlja izvedbom 'Treptaj tišine' autorice i koreografkinje Tamare Bračun. Osim nje, za ples i kreaciju zaslužna je i Marina Bura. 'SRAZ' je posljednja od tri izvedbe koje vas očekuju u drugom bloku programa 7. Festivala inkluzivne scene. Uz produkciju plesnog kolektiva Magija, autorica je Martina Rukavina, a koautorice i izvođačice su Sanja Polić i Marija Maksimović.

U svijet plesne inkluzije svi su dobrodošli! Redovne ulaznice za cijelu večer iznose 30 kuna, a 20 kuna za učenike, umirovljenike i grupe od 10+. Mogu se kupiti online na mojekarte.hr, na prodajnim mjestima New Sound, Dallas Records, Foto Revija, Novi Korzo ili sat vremena prije izvedbe.

Za više informacija kontaktirajte: magija.dance@gmail.com.

 

Sandra Turkalj

 

Povezane vijesti