Postira Seaside Film Festival od 26. do 31. srpnja na Braču

Postira Seaside Film Festival održat će od 26. do 31. srpnja na Braču po 12. put, a bit će prikazani ponajbolji svjetski i domaći kratkometražni filmovi, najavljuju organizatori

 

Prve dvije večeri prikazuju se filmovi iz međunarodnog programa, među kojima i oskarovske nominacije poput danskog "On my mind" (Martin Strange-Hansen), priča u kojoj se na neobičan način isprepliću ljubav, život, smrt i – karaoke. Film je dobitnik nekoliko nagrada na svjetskim festivalima.

Pobjednik festivala iz 2018. TJ O'Grady-Peyton vraća se ove godine sa filmom "Silence"pobjednik PSFF-a iz 2017. Lewis Rose ove nam predstavlja svoj novi film "Pops", komediju koja je dobitnik nekoliko festivalskih nagrada.

Od domaćih povratnika je ove godine festivalu Andrija Tomić s filmom film "Tuđa posla". Na programu je i i film "Marko" Marka Šantića, film koji je premijeru imao na LA Shorts, a nakon toga ima bogat festivalski život i osvaja brojne nagrade na svjetskim festivalima.

Također, bit će prikazan i film "Carpe diem" Filipa Antonija Lizatovića, dobitnika nagrade za  najbolji hrvatski kratki film na nedavnom održanom FMFS, te film "Ne pogađa svaka" Marka Dugonjića.

Novost je da filmovi iz fokus programa ulaze u borbu za Zlatnu srdelu, nagradu publike PSFF-a. U tom dijelu programa, ove godine nazvanom "Nije lako biti mlad", bit će prikazani filmovi koji iz različitih perspektiva progovaraju o teškoćama s kojima se susreću mladi iz različitih dijelova svijeta. O problemima bullyinga i prijateljstva među mladima govori bjeloruski film "Friends" (Andrey Svetlov). Tu je i film "The Silence Echo" (Suman Sen), sa spektakularnim kadrovima iz Nepala, koji je osvojio nagradu za najbolji kratki film na Raindance Film Festivalu.  

Midnight Shorts program održava se po običaju u uvali Prja u Postirima, tik do plaže. Ondje će biti prikazan, uz ine, brazilski Sideral, film koji je bio u glavnoj selekciji Cannesa i dobitnik je nagrade na renomiranom Clermont-Ferrandu, te film SOS Cine koji će publici osobno predstaviti još jedan povratnik, otkačeni francuski redatelj Laurent Firode.

 

Hina