FILM SVIMA Kreće UGIN Filmski vrt - prvo inkluzivno kino na otvorenom

Organizacijom inkluzivnog kina na otvorenom organizatori žele približiti široj zajednici inkluzivne filmove te potaknuti gluhe i nagluhe te slijepe i slabovidne osobe kao i druge subjekte u kulturi na zajedničku gradnju inkluzivne kulture i inkluzivne zajednice

Vizual.

 

Filmaktiv, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije te udruga slijepih PGŽ i ove godine pokreću prvo inkluzivno kino na otvorenom u Rijeci - UGIN Filmski vrt, a predstavit će 19 filmova.

Gledati ćete ih u dva bloka, a prvi uključuje dvije projekcije.

15. rujna 2022. u 19 sati gledat ćete pobjedničke filmove projekta Film svima svugdje online učenika i učenica OŠ Petar Zrinski, Čabar; PŠ Tršće; OŠ Podmurvice; OŠ SE San Nicolo; OŠ Brajda; OŠ Josip Pavlišić; OŠ SE Gelsi SŠ Buzet te 20. rujna 2022. u 20 sati u goste stiže Inkluzivno kino Istra filma s inkluzivnom verzijom filma Šegrt Hlapić.

Drugi UGIN Filmski blok u potpunosti je posvećen inkluzivnom festivalu - Film svima i njegovim projekcijama.

Filmaktiv, Udruga gluhih i nagluhih PGŽ, Udruga slijepih PGŽ i Hej! pripremili su inkluzivnu audiovizualnu poslasticu koja uključuje dječje, igrane, dokumentarne i animirane filmove, nagrađene na Cannesu, Animafestu, Pula Film Festivalu, Danima hrvatskog filma, Liburnia Film Festivalu i na nizu drugih festivala.

Ove godine prvi put imaju i goste. Naime, stiže im Istra film sa svojim Inkluzivnim kinom.

Uz riječku ediciju, UGIN Filmski vrt prvi put putuje i to u Varaždin, gdje će prenijeti svoju ljubav prema inkluzivnim kulturnim praksama, a posebno prema inkluzivnim audiovizualnim radovima.

UGIN Filmski vrt se nalazi na adresi Viktora Cara Emina 9, iznad Fakulteta zdravstvenih studija, u vrtu Udruge gluhih i nagluhih PGŽ i u njemu će kroz rujan biti prikazano ukupno 19 filmova različitih tema, žanrova, vrsta i trajanja u sklopu Film svima 2022 te najavnog programa UGIN Filmski vrt.

Ulaz je slobodan svima prema važećim epidemiološkim mjerama, a više o događaju možete doznati na web stranici.

 

 

Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti